Отиди на
Форум "Наука"

simontu

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от simontu

  1. Е браво много добре !!! 6+ от мен по теория :bigwink: Доста неща сега научавам от прочетеното до тук! В началото когато почнах да си правя биодизел (преди 3години) Изобщо не се интересувах от нищо освен от това че 1л биодизел ми излиза около 0.30-0.35 стотинки! Като в това число включвам тока изразходен за подгряването на мазнината KOH 1 кг около 6лв който е достатъчен производството на 150л. биодизел и метанола около0.200гр за 1 литър мазнина! Като получения глицерин го изхвърлях в канала или в градината (то това обяснява и реколтата това лято стеблата на доматите станаха от 2 до 2.50м направо страшно :bigwink: ) Мисля си че щом има метанол глицерина би следвало да гори! Сега се сещам за това! :lightbulb::lightbulb::lightbulb: Сега ако успея да се справя и с титруванео ще обясня подробно и със снимков материал процеса на производство! Немога да си намеря варел (бидон) с конусообразно дъно! Ако някой знае от къде мога да си купя или как да си направя нека сподели ! Нещо такова :

    Здравейте,

    аз също проявявам интерес към подобен съд с конусно дъно. Ще бъда благодарен ако ме насочите към производител или вносител!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...