Отиди на
Форум "Наука"

Dokkk

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Dokkk

Dokkk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Съгласен,един с диплома 3.00 не знае дори какво прави в съответния вуз,но както ти казах,имам колеги,завършили с 4.50 и с ръка на сърцето мога да кажа,че ще бъдат невероятни лекари,за разлика от многото прехвалени отличници,които има тонове ненужни знания и нулева възможност да ги приложат,просто защото медицината не се учи,а трябва да ти се отдава,разбира се подкрепено с нужните знания.А и не само там,при доста други професии е така.Затова и на запад никой не гледа успех от диплома,а възможностите ти като специалист по съответната дисциплина,и аз напълно одобрявам този модел на работа.
  2. Благодаря за отговорите,вярвам има голяма доза истина в тях,затова и попитах тук.Явно стига да имаш желание,може да се зачислиш за докторантура.Ще погледна и най-актуалния закон за допълнителни информации,както и в ректората.Но за докторантурата по медицина с 3.00 го заявявам със сигурност.В случая наистина човека е под всякаква критика,но по принцип и особено при нас,оценката от дипломата далеч не е критерий за знания и умения.Нагледал съм се на доста наши и ваши.Мога много отговорно да заявя,че имам състуденти,вече с диплома за лекари,които по едни или други обстоятелства имат дипломи по 4.20-4.80 и са невероятни бъдещи лекари с огромния познания и превъзхождат 90% от тези с отличните дипломи.Не всичко се свежда до една оценка от диплома.А и мисля в повечето вузове в страна е същата картинка,money plays.Така че освен да стискате палци да попаднете на качествен лекар,друг вариант няма.Малцина са наистина великолепните специалисти,на които можеш да си повериш живота. Ако все пак някой се сеща за нещо допълнително по въпроса или намери някой материал по темата,ще съм му благодарен,защото не успях да открия съответния закон в сайта на министерството.А и за платената докторантура чувам,че била 3000лв на година,а не за цялото обучение,та накрая не знам кое се оказва вярно и кое не.
  3. Здравейте,имам едно питане относно зачисляване за докторантура,понеже имам спор с няколко човека.Става въпрорс за зачисляване към медицински университет.Прочетох закона,мисля,че беше от 2004г този,който намерих,та в него се споменава,че кандидата трябва да изкара оценка на двата писмени изпита над мн.добър 4.50,след което се допуска до устен.Също пише,че заведението,в което кандидатстваш трябва да бъде акредитирано с мн.добър оценка.Но тук искат да ми втълпят,че имало условие за минимален успех от дипломата мн.добър 4.50,това било условие за допускане до изпит за докторантура.Аз такова нещо търсих и никъде не намерих да фигурира такова условие за зачисляване към някоя катедра.Моля Ви,ако някой е наясно,нека сподели,защото живо ме интересува.Сигурен съм какво прочетох,но да не би това да е някакъв вътрешен закон на университетите или нещо подобно.А и отделно съм виждал докторанти с диплома 3,така че бих искал да ми изясните този казус.Благодаря предварително. Отделно нали вече няма ВАК,сега всичко ставало на университетско ниво доколкото разбрах,има ли някакви изнесени нови правила ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...