Отиди на
Форум "Наука"

Hunger

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Hunger

Hunger's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Малко повече четене ми е трябвало.Разбрах всичко най-накрая.Но все пак благодаря за обясненията.
  2. Hunger

    Гравитацията

    Според закона на Нютон гравитацията е силата на привличане между две тела в следствие на тяхната маса. Интересно ми е как Нютон е стигнал до формулировката на закона за гравитацията? Също така имам проблем със разбирането на земното ускорение(g).Земното ускорение е силата на привличане която изпитват всички тела в близост до Земята.Един вид Земята ги тегли към центъра си.Та кък е изчислено това g? Сега за Луната,тук още повече се оплитам.Луната със същото земно ускорение(g) ли се привлича от Земята,както например предмет на Земята или стойността му е друга?Също щом Луната се привлича от Земята защо е на 384 403 км? Въпросите може би са доста глупави но все пак не мога да го разбера,много оплетено става когато човек се задълбочи.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...