Отиди на
Форум "Наука"

boboweb

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ boboweb

  1. Само едно уточнение на процентите които е посочил г-н Богданов. Незнам от къде идва това разминаване но поне от това което аз съм чел , става въпрос горе долу за тези съотношения: източници: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilkinson_Microwave_Anisotropy_Probe http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_energy http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter
  2. До колкото ми е известно бързия отговор на въпроса е не ! Единствено се променя формата която приемат енергията и материята според принципа за еквивалентността E=mc². Двете неща са различни форми на едно цяло според СТО. Естествено не е ясно дали това важи в някаква степен за "тъмната материя" и "тъмната енергия" които общо представляват около 95,3% от компонентите на вселената. Но нека по-вещите колеги като г-н Богданов и Spirit да отговорят по-точно. И само още едно допълнение по въпроса за разширяването на пространството. Фактите показват че колкото един обект (галактика) е по-отдалечена от нас , толкова по-бързо се отдалечава той (тя). Всъщност става въпрос за увеличаването (разтягането) на пространството между галактиките във всички измерения. Това се установява чрез измерване на "червеното отместване" или така нареченият Доплеров ефект. Няма категоричен научен отговор на този въпрос но като основен "виновник" се подозира именно "тъмната енергия" която наделява в борбата с гравитацията поне за сега .
  3. Хубава бакалска сметка но реално не върши никаква работа .Може би има доза истина ако говорим за видимата Вселена. Но както добре ни е известно самото пространство може да се разширява по-бързо от скоростта на светлината без това да противоречи на СТО. Тоест няма как да видим нещо някога ако то се отдалечава от нас с по-голяма скорост от тази на светлината.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...