Отиди на
Форум "Наука"

paloma

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за paloma

paloma's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Браво Андрей. Много изчерпателен отговор си дал за степените и образованието. За съжаление обаче каквото и да запишеш в България дали университет или колеж , ако не се подготвяш сам почти нищо няма да постигнеш , защото образованието е България е толкова скапано като се започне оше от средното.Имам познати , които учат в университети и такива в колежи.Според тяхното мнение мога да твърдя , че качеството на обучение и в двете институции не се различава съществено.Въпроса е какво точно искаш да учиш и колко години. Ако имаш желание да ставаш бакалавър и да учиш 4 години кандидатствай в университет , но за по - добра специалност ще трябва доста да се потрудиш, за да влезеш. Ако искаш да учиш нещо по за кратко и да получиш квалификация по определена степен и специалност , която те интересува кандидатствай в колеж. Другият вариант е после да запишеш в чужбина , ако има възможност и средства. За съжаление днешните работодатели не те избират според качествата и уменията ти , а гледат каква диплома и какви курсове си изкарала , които в никакъв случай не са гарант ,че можеш нещо. Имам един познат , който завършва в Пловдивски университет и който казва , че там учат големи олигофрени , които успяват да завършат. Така , че всичко зависи имаш ли желание да учиш и най - вече да влезеш нещо , което искаш и ще ти е интересно. А най - глупавото нещо за мен е да влезеш някаква скапана специалност в някакъв университет останали там и пуснали ги за да си запълват бройките само да кажеш , че учиш в еди кой си университет. Може да го завършиш , но като не ти е интересно какъв е смисъла - пълно губене на време и то губене на 4 години. Моят съвет е щом си се ориентирала какво ти харесва и искаш точно това запиши го.
  2. Става въпрос за това че Омега е частен професионален колеж и се излиза специалист, затова липсва в списъка.Учи се 2 години и за този период от време взимаш диплома за степен 3 или 4 в зависимост от специалността.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...