Отиди на
Форум "Наука"

devisil

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ devisil

  1. Здравейте! Предварително се извинявам, ако това не е мястото за моя пост, затова се обръщам към модераторите да преместят при необходимост написаното. Пиша във връзка с моите корени - бих искала да разбера откъде тръгва корена на фамилия Вълканови, който има разклонения в Бургаски регион, с.Хаджиите, и дали е свързан по някакъв начин с личностите, споменати тук в тази тема... Ще започна с информацията, която ми е най-прясна. Кольо Николов Вълканов (на около 80-82), е участвал в някаква партия в Бургас на времето, бил е партийна фигура, има съпруга Стайка. От брака им има две деца - Радослав Колев Вълканов и Вълкан Колев Вълканов. Радослав е по-малкия и доколкото знам няма наследници. Вълкан Вълканов има две дъщери. Предшествениците преди Кольо Вълканов(мой дядо), освен баща му Никола не са ми известни по име, имаше някаква семейна история, но се опасявам,че Кольо Вълканов не е вече между живите, за да се допитам отново до него. Това, което помня е, че бащата на Кольо Вълканов – Никола - се е преселил в с.Хаджиите но откъде е дошъл не си спомням; спомням си, че бащата на Никола имал един брат и/или една/няколко сестри ако не се лъжа. Имената ‘Евдокия”, „Димитър” и „Момчил” ми звучат познато, доколкото дядо ми ми разказа някои други неща за"семената ни история", но споменът е толкова блед, че може и да се бъркам.... Историята, която дядо ми навремето ми разказа, когато беше на легло, съдържаше и разказ за някакво четническо движение, свързано с рода. За съжаление не помня подробности. Баба ми се смееше и коментираше, че това е плод на старческия му мозък, когато дядо ми ми разказа, че някой от по-именитите ни революционери по това време в региона бил издъхнал в ръцете на някой от предците му; по разказите му, които неговият баща му бил разказал, си спомням, че тялото му било поразено на много места от куршум, а имало някава легенда, че съпругата му (или либето) като видяла тялото му, от мъка издъхнала върху трупа. Дядо ми ми спомена няколко имена на селища, свързани с рода, места и местности но за съжаление нищичко не си спомням. Историята ми я разказа през 2006 г., а аз оттогава не съм го виждала, а човекът беше на легло и болен. Бих се радвала ако ми помогнете да разбера предисторията.... На разположение съм на имейл адрес denitsa.valkanova@gmail.com, в момента живея извън България и не мога да осигуря стационарен телефон (нямам). на всички, които могат да ми помогнат с някаква информация, предварително благодаря. Д.Вълканова

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...