Отиди на
Форум "Наука"

Boromir

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Boromir

Boromir's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Репутация

  1. Ясно, значи говорим за различни поредици...
  2. Наистина не знам - както писах, нямах възможност да комуникирам лично с човека, и ми предадоха "Великите българи"... "Бележити българи" издание в 7 тома ли е, т.е. възможно ли е аз да бъркам и да е това което аз открих?
  3. Успях да осъществя непряк контакт с учени от Института за исторически изследвания към БАН, и ми препоръчаха да потърся из библиотеките "Великите българи". За съжаление обаче не съм абсолютно сигурен за точното наименование, и нямам идея кой е автора, знам само, че е от преди '89-та... Пробвах в библиотеките на два града, но ударих на камък - намерих единствено "Бележити личности", и то не всички 7 тома. Някой може ли да помогне, и поне да потвърди че такова издание съществува?
  4. А някой да има спомен относно приблизителния ръст Ботев, Иван Вазов, Раковски... ? Или насока в какви източници да търся?
  5. Мда, на втората от първия ти пост попаднах и аз, но не бях сигурен дали е той... Все пак е архивирана, вече и със всички останали, благодаря Значи тази която съм прикачил аз направо да я игнорирам, така ли? Тя ми беше най-голямата надежда, но явно...
  6. Единственото изображение което успях да открия за Омуртаг е това, не знам доколко е достоверно: Ще потърся тези хроники, благодаря за съвета!
  7. За създаването на нови скулптури, далеч съм от мисълта да оспорвам достоверността на творби на други автори.
  8. Тепърва започвам да събирам тези данни, и може да се каже че нямам почти нищо освен портрети и много рядко някоя снимка... Засега сме ограничили броя на личностите до около 80, като не малка част са по-скорошни лица. Като цяло издирването на подобни детайли е доста трудоемко, изненадващо е как липсва такава информация дори и за съвременни личности. Относно Калоян намерих статия в която е споменат великански ръст, каквото и да значи, а Левски е описан от Вазов като "ръст среден, тънък и строен; очи сиви, почти сини; мустаци червеникави, коса руса" Ето все пак списък с няколко човека, за които нямам инфо: Аспарух, Крум, Омуртаг, Борис I, Кирил и Методий, Симеон, Иван Асен II, Ивайло, Иван Рилски, Паисий, Раковски, Иван Вазов, Христо Ботев, Райна Княгиня... Понеже не съм достатъчно начетен в тази област, на този етап биха ми помогнали дори бегли и непотвърдени данни за ръст всеки за когото се сетите. Благодаря отново
  9. Здравейте, през свободното си време работя по проект свързан със скулптури в цял ръст на велики българи, като идеята е да са максимално детайлни и достоверни. В списъка са включени личности започващи от Аспарух, през Левски и Ботев, та до съвременни политици. За съжаление обаче информацията която намирам в нета е крайно недостатъчна, особено за хората отпреди миналия век... На този етап не мога да отделя достатъчно време за проучвания в библиотеката, затова ще се радвам ако се намерят хора в този форум които могат да помогнат. Необходими са ми най-вече данни за ръста и теглото, снимков материал също би ми бил от голяма полза, въпреки че повечето от кадрите които са в нета вече са запазени и подготвени за употреба. Линкове с конкретна информация по въпроса също ще ми бъдат много полезни. Ако някой има идея или виждане относно цялото начинание - нека не се притеснява и да сподели Благодаря на всички предварително, надявам се проекта да се осъществи и да поканя всички вас на откриването

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...