Отиди на
Форум "Наука"

medievist

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ medievist

  1. Земите за него са непознати независимо,че е в държавата си. Климатът,хората,природата всичко е било чудновато е непознато. По-голяма тръпка от това да посетиш Констанинопол.
  2. А за А.Македонски тогава какво да говорим, ''разходил'' се е чак до Индия
  3. а за този поклоннически туризъм предполагам можем да говорим чак след 864 ?
  4. ДА така е, но аз се замислих и за друго. Всеки човек да влезе в самата столица и то безпрепятствено изобщо имало ли е някакъв пропусквателен контрол или портите са си били широко отворени? Аз клоня към второто.
  5. Да и аз предположих така, но съм почти сигурен,че е имало интерес към византийската столица. Все пак била е недалеч от българските земи,а е и била нещо велико и както знаем никога достижимо за българските владетели,като Симеон например,пък е не само той.
  6. Здравейте. Искам да ви попитам относно това дали е имало развит туризъм в Средновековието ,като например хора от България да посетят Константинопол. Изобщо имало ли е такова понятие,като туризъм?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...