Отиди на
Форум "Наука"

Little Bad Girl

Потребител
  • Брой отговори

    32
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Little Bad Girl

  1. задача 1 Петцифреното число N се нарича "чудно", ако 2.N също е петцифрено число и десетте цифри, с които се записват N и 2.N, са две по две различни. Да се намери най- малкото чудно число. задача 2 Да се намерят всички двуцифрени числа ab (двуцифрено), a<b, за които най- големият общ делител на числата ab и ba е равен на a+b. задача 3 Съществува ли естествено число n, за което n(n+1)(n+2)(n+3)+ 2014 е точен квадрат? моля ви многоо е спешно за утре е
  2. В понеделник броя на отсъстващиите ученици от 5 клас е бил 1/13 от броя на присъстващите. Във вторник броят на отсъстващите намалял с един и вече бил 5% от броя на присъстващите този ден. Какъв е броят на учениците
  3. Не мога да направя нищо/ бях на друг комп и не си знаех паролата!
  4. Това, за което ще ви помоля е доста глупаво, ама не мога да измисля... Може ли някой да ми представи като сбор 15 от различни етсествени числа?(27 сбора)
  5. Може ли помощ и за още една задача? Дължината на малката основа основа ЦД на трапец АБЦД е 60% от дължината на голямата основа АБ. Колко % от лицето на трапеца АБЦД е лицето на триъгълник АДЕ, където Е е точка от АБ, за която АЕ= 1/3 от АБ.
  6. Задачата е следната: Дадени са n>1 квадрати със дължини на страните в см естествени числа. Да се докаже, че или има 1 квадрат чието лице се дели н n, или има няколко квадати, сборът от лицата, на които се дели на n.
  7. Моля ви се хора, много е спешно.. Моляяяяя! Задачата е следната: Дадени са n>1 квадрати с дължини на страните в см естествени числа. Да се докаже, че или има 1 квадрат чието лице се дели на n, или има няколко квадрата, сборът на лицата, на които се дели на n. Моля ви наистина е спешно...
  8. Ами всъщност наистина е така... обачее не се сетих на времее...
  9. Да. Така е. Много се ивинявам. Опитах се да реша 2 задача, обаче нещо не се справих. Извинявам се. Ако се сетя нещо ще пиша тук.
  10. По- първата задача мога да ти помгна сега, но а другата след няколко дни...заета съм, отиваме на защита, но както и да е. Първо си чертаеш трапеца и слагаш точките P И Qкато среди. Свързваш двете точки и поставяш някъде точката М. Чертаеш двата триъгълника. Засега мога да ти помогна с това, по- късно или утре ще ти кажа какво да направиш но ссега трябва да пътувам за Стара Загора. Ще ти пиша на мейла.
  11. Може ли да ми дадеш мейл??? Мога да ти обясня задачите обаче на Word Document написани(по- лесно ще е). ОК?
  12. Задачата е следната: Дадени са n>1 квадрати с дължини на страните в см естествени числа. Да се докаже, че или има 1 квадрат чието лице се дели на n, или има няколко квадрати, сборът от лицата на които, се дели на n. Може ли някой да ми помогне?
  13. Благодаря за отговора, но бихте ли могли да ми го обясните на по- достъпен език, понеже още съм малка( 6 клас) и не мога да разбера...?
  14. Извинете ако ставам досадна, но ако може да ми помогнете за още една задача... Тя е следната: Сборът на няколко последователни естествени числа е трицифрено число с еднакви цифри. Колко са тези числа? Упътване: 1+2+3+...+n= aaa Не разбирам... Може ли малко помощ?
  15. Моля помощ! Задачата е за домашна работа и съответно е " Съществува ли триъгълник, чиито височини са 2 см, 5 см и 6 см? Защо?"
  16. Може ли някой да ми каже как светят светулките? Спешничко е... Мерси предварително!!!
  17. Как да разбера дали едно число е точен квадрат без да търся квадрата му??? Моля помагайте!!!
  18. Ами аз уж я писах за другаде ама не знам какво прави тук...
  19. Утре имам класна работа по български език. Особено трудни са ми вметнатите части. Може ли някой да ми каже как да се науча да ги откривам бързо и лесно? Също как да различавам обособени части от други части на изречението Моля помогнете спешно ми е

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...