Отиди на
Форум "Наука"

МегиМПетрова

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ МегиМПетрова

  1. Благодаря,ще опитам и така! Приятна вечер!
  2. Здравейте! Не мога да се справя с една задача по топлотехника,ако може някой да ми даде поне някои насоки,откъде да я започна.....Значи..е следната: В парогенератор с V=18 m3 се намира мокра пара с маса m=8090 kg..../Оттук си намирам специфичния обем/- и с начално налягане р1= 0,48МРа .Какво количество топлина трябва да се внесе в котела,за да се повиши налягането три пъти без пароотнемане-/значи р2= 3.0,48=1,44 /.Определете параметрите на крайното състояние.Задачата да се реши с помощта на таблици за вода и водна пара и се изобрази графично в р-v и h-s-диаграми. Мисля,че процеса е изохорен,преписала съм и данните от таблица при р1= 4,8 bar и p2= 14,5,начертах си и двете диаграми и проблема е да определя паросъдържанието и при двете точки.Едната лежи на правата х=1,значи е 1,адругата е под нея и би трябвало там x=0,НЯМА ПАРА ЕДИН ВИД,а дали е така?Ако някой ги разбира,моля да ми помогне!Благодаря предварително!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...