Отиди на
Форум "Наука"

dimolb

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ dimolb

  1. ОК. занимавам ви с това заради един спор преди няколко дни. тогава говорехме за един случаи за които гледах по телевизията. За мъж скочил с парашут, съответно парашутът не се е отворил но човека оживял. И понеже от някъде си спомних, че има нещо като максимална скорост. Казах, че няма значение дали човек ще падне от блок или от самолет удара ще е еднакъв. Съответно всички ми се изсмяха и спора продължи още малко защото не можах да го докажа и се предадох. сега искам да им го доказва. да наистина както разбирам блок не е достатъчно висок но като цяло се достига максимална скорост. За да им натрия носовете обаче ми трябва нещо повече от тоя форум. а аз не знам къде да търся. Та кой е тоя физичен закон който доказва, че след определена скорост телата спират да се ускоряват. благодаря ви предварително
  2. Т.С. няма да има разлика в силата на удар м/у човек скочил от самолет и човек скочил от небостъргач ако паднат на една и съща надморска височина, защото там земното притегляне ще е еднакво и двамата и двамата ще са достигнали максималната скорост. Приемаме, 4е са близнаци с абсолютно еднакви показатели.
  3. като за начало да кажа, че физиката не е от силните ми страни и не съм сигурен дали ще задам правилно въпроса си. искам да разбера каква ще е разликата в ускорението на два еднакви предмета ако падат от различно разстояние. и дали има максимална скорост на свободно падащ предмет, след която скоростта му да спре да се увеличава докато той все още пада. благодаря предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...