Отиди на
Форум "Наука"

playlife

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ playlife

  1. мерси много доста подробно си го направил и разбираемо,само накрач отговора ш помагалото ми е 9.17.10^-29(ne na -31)
  2. тази 2рата нещо немога да и хвана решението иначе мисля че по тези формули е: qvB = mv^2/R, оттук m = qBR/v = qBR/ωR = qBT/2*pi
  3. Благодаря ти много за първата
  4. Аз казах ,че не уча физика и си нямам идея какви са формулите,а като нямаш желчние да помогнеш защо пишеше?
  5. Моля ако някой може да реши тези две задачки по физика,ще му бъда много благодарен.(Може да ви се струват лесни,но аз не съм се занимавал с физика въобще и ако може да не ми се карате :Д) Задача 1.тема:Трептения и вълни.Светлина Дължината на електромагнитната вълна,разпространяваща се във въздуха с период на трептенията:Т=0.03us e :? отговор:9m Задача 2,тема:Електромагнетизъм Каква е масата на елементарна частица със заряд 1.6x10^-19(10 на минус 19)C,ако периодът й за една обиколка по окръжност ш магнитно поле с големина 10^-3(10 на минус трета) T е 36ns?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...