Отиди на
Форум "Наука"

Chefo

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Chefo

Chefo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Точно Грец смятам да използвам и в такъв случай ще трябва да използвам един елецтролоден кондензатор 1000uF/250V (този от първия коментар). А това което се опитвам да направя е електромагнитно уръдие за което имам намотка в която се слага метално топче и когато се освободи енергията от кондензатора тя прави намотката магнитна и това изтрелва топчето.
  2. Първо благодаря за информацията. Та сега смятам да използвам токоизправител с диоди да изправя тока и след то ва да свържа кондензаторите по схемата на Joro 2x2 като използвам 4 кондензатора с C=1000uf и да издържат 63v. Въпроса ми сега е дали тази вери ще работи и трябвали и нещо още от сорта на резистори за да се предотврати изгаряне на някоя от частите? Другия проблем е ако се сложи едни ключ преди кондензаторите(1) и един след тях(2) и след това се изключва 2 и се влючва 1 за да може кондензаторите да се заредят за колко време би трябвало да се заредят всички кондензатори.?
  3. Chefo

    Проблем с ел. верига

    Здравеите, За училише ми трябва да сглобя сглобя ел. верига. За захранване ползвам конвертор който се включва към ел. мрежата и сваля волтажа от 220v нa 110v. След това трябва да свържа кондензатор с C=1000uF, който да мойе да издържи на волтажа. И въпероса ми е иматели някакви идеи от каде да намеря подобен кондензатро защото няма никаде толкова голям да издържа на 110v или по някакъв начин да разделя тока на две по 55v?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...