Отиди на
Форум "Наука"

Radium

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Radium

  1. Някой знае ли софтуер за симулиране на работата на ядрен реактор, ако може и да е безплатен
  2. Сега чатнах. Не можах да го разбера от раз защото никъде не пише, че някой от вън извършва работа. Благодаря много!
  3. Прочетох го многократно и не намирам отговор. Движещата сила ми се губи. Две тела с еднаква температура (по диаграмата в горния линк - процес от 1 до 2). И въпреки, че са с една и съща температура се извършва топлообмен. Кое кара газа да се разширява? Топлината се поглъща именно заради това, понеже се извършва работа и за да не намалее вътрешната енергия, газа поема топлина от нагревателя при разширението си. Очевидно е спонтанно разширение, това означава, че преди това е бил насила сгъстен. Това ли се е случило в процесите 2-3 и 3-4. Външна сила ли го е сгъстила или той самоволно?
  4. Там е работата, че няма температурна разлика. Газа и нагревателя имат еднаква температура (изотермично се води процеса) и въпреки това газа започва да поглъща топлина за да се разшири. Не виждам кое е движещата сила!
  5. Radium

    Цикъл на Карно

    Някой може ли да ми обясни, кое кара газа да се разширява изотермично при цикъла на Карно? До колкото прочетох газа поглъща топлина и за сметка на нея извършва работа разширявайки се. Не ми е ясно защо топлообменя при положение, че няма температурна разлика! Кое е движещата сила на процеса?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...