Отиди на
Форум "Наука"

kleopa7ra

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ kleopa7ra

  1. Благодаря много и за препоръчаната литература, и за отправената забележка! Търпя на критика, признавам виновна съм
  2. Здравейте! Не мисля, че има смисъл да се обсъжда за каква цел са необходими преводите! Аз лично също исках превод ... и да - също ми беше необходим за татус. Татуйровката за мен не значи просто да се нарисуваш... ей така за красота или, за да привлечеш внимание. Трябва да има някаква стойност и да е свързано с нещо специално. За мен това, че съм българка е гордост. Би било унизително да бележа тялото си със символи и надписи от чужда култура. Имаме невероятна история, култура и нрави, които отсъстват в другите народи! За мен лично това е начин да се приближа към славните ЛИЧНОСТИ, създали нашата родина и живели по това време! Може словосъчетанието, за което попитах никой автор да не го е писал, но за мен то има смисъл. Исках да е на старобългарски, защото такава кръв тече във вените ми. Българите имаме уникален език, а също така и литература! Съжалявам, че много малко българи оценяват какво имаме и какво сме имали. Единствените неща, които сега вълнуват народа ни е в какво безпаричие и мизерия живеем. Мирогледът ни е напълно изкривен. Няма възпитание, няма ценности... само песимизъм и егоизъм. Това е. Искам да бележа себе си с езика на нашите храбри прадеди, а не някакво изтъркано клише на езици, на които говори половината свят или йероглиф, който дори не съм сигурна какво точно означава. Ако някой иска да ме съди - негова воля. Аз за себе си съм права! На 21 години съм, имам доста по-различно мислене от това на моите връстници и понеже наистина много се гордея с миналото ни бих искала да ми препоръчате някакъв достъпен учебник, свързан със старобългарския, кирилица и глаголица, писане, произношение и пр.
  3. Благодаря много! И наистина по-добре не питай!
  4. Здравейте! Бихте ли могли да ми преведете следното: "Господар на съдбата си" и "Част от мен" Благодаря предварително!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...