Отиди на
Форум "Наука"

megaquantum

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за megaquantum

megaquantum's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Абе гледам "колегите" "уфолози" много се напъват последно време да са барабар Петко с мъжете: Примерно, цитирам: "Първо - не уфолозите създават информацията за НЛО, а информацията за НЛО създава (провокира) уфолозите. Въпреки някои "шеги", фалшификати и други опити за дискредитиране - съществува много и достатъчно качествена информация за НЛО, която заслужава да и бъде обърнато сериозно внимание. Ако нямаше сериозни данни, тези хора (уфолозите) просто щяха спокойно да си живеят своя живот, занимавайки се със своите ежедневни неща. Второ - в академичните среди съществува уфологичен "Параграф 22", който гласи: "Няма да изследваме НЛО, защото не съществуват научни данни. Не съществуват научни данни, защото не изследваме научно НЛО". Аз лично не съм запознат, да съществува примерно дисертация (в България) на тема: "Как изследвах 5 години НЛО и не открих нищо". Ако има подобно изследване - моля да ми се посочи, за да се запозная в детайли с него. Съществуват подобни манипулативни опити като проект "Синя Книга" и др. но няма независими изследвания извършени под достатъчен граждански контрол (не правителствен/военен/корпоративен). Явно е, че докато академичните среди упражняват подобен контрол и поддържат този уфологичен параграф 22 - ще изтъкват този аргумент за аматьорството. Следователно проблема не е в уфолозите, а тези които поддържат тази ситуация, но тези които поддържат в подобно състояние нещата използват същото това състояние като свой контра-аргумент, че НЛО не съществува, което е пълен абсурд. В подобни ситуации по телевизията винаги се появава един (астроном, агроном и т.н.), който заявява "аз не съм виждал НЛО" (е, значи няма?!). Това за научно изследване ли да го вземем сега? Може би за дисертация? Научен метод? Научен подход? Научен консенсус? Академичен статус? Всичко "научно" от академичните среди относно НЛО приключва до тук." (http://www.ufo.bg/fo....php?f=21&t=127) Като ги чета направо ми стават смешни. Вярно е, че все нямаме достатъчно пари за наука, но пък... извън БАН... извън университетите... хората разполагат с 1-2 компаса... може би рулетка 2-5м... в най-добрия случай бинокъл или малко телескопче. За подготовката им да не говорим. Та... не, че искам да кажа нещо но... дори и да има "нещо" там, какво могат да направят по въпроса? Да си бистрият уфологичните случаи на маса? Хабер си нямат от наука... проекти. Да ги питам аз, как ще защитят бюджета на НЛО изследване. : )))

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...