Отиди на
Форум "Наука"

VanyoG

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за VanyoG

VanyoG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Да, навярно се случва и в речниците да има грешки, но по-скоро ми се струва, че повечето от нас си мислят, че нещо знаят, а в същност не знаят достатъчно. Ето няколко примера: http://bglog.net/Obrazovanie/8565.
  2. Защо тогава според речника на БАН е правилно "кинезотерапия", а не "кинезитерапия"? Въпреки, че второто е по-разпространено 320 000 срещу 4 750 в Гугъл.
  3. Благодаря за посочената тема! Но въпреки прочетеното, все още не мога да реша кое е правилно "кинезитерапевт" или "кинезотерапевт".
  4. Речникът е на адрес http://vanyog.com/_new/index.php?pid=8 Потребителите имат възможността да предлагат нови думи за добавяне. Част от предложенията са тук: http://vanyog.com/_new/index.php?pid=11 Тези думи се намират в отделна таблица и трябва да бъдат прехвърлени в таблицата с основните форми. Проблемът е, че за много от думите имам колебания. Все пак, не съм завършил филология. Например: Имаше предложение за дума "хостеси". С търсене в Гугъл научих, че означава някаква длъжност във фирма за кетъринг и други подобни услуги. Отхвърлих я, защото освен професионалистите в тези фирми, едва ли има много хора, които я знаят. Следваща "кинезитерапевт". Справката с правописния речник на БАН показва, че правилни думи са "кинезолечение" и "кинезотерапия" и си мисля, че по аналогия би било правилно "кинезотерапевт". и т.н. Молбата ми е, ако има желаещи, да помогнат за уточняване на тези думи - дали са предложени правилно, дали да се променят преди да се вкарат в базата данни, или да се отхвърлят. Имам идея да направя нещо като гласуване за всяка дума, така че да може както лесно да се предлагат нови думи, така и да се посочват грешните предложения.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...