Отиди на
Форум "Наука"

Боян Юруков

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Боян Юруков

Боян Юруков's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравейте, търся информация от доста време за рода ми и попаднах на тази тема. Фамилията ми е Юруков и идва от Благоевградско. Рода е армънски като етнос - традиционно наричан власи. По-горе стана дума, че юруците са мюсюлмани, но рода ми е християнски. Не знам дали има връзка, но фамилията е доста стара. Знам, че има 6-7 рода с тази фамилия у нас. Два са турски родове и фамилията е станала Юрукови след възродителния процес. Преди време си направих ДНК изследване на произхода на NatGeo. Излезе, че маркера в ДНК-то ми е доста стар и е показано, че около 15000 е дошъл на балканите. От него произтичат по-късни маркери като тези на славяните и келтите, които са тръгнали обаче към Азия и Северна Европа. Така практически излиза, че около 12-13000 преди да можем да говорим за зараждане на армъните кто етнос, пра-дедите ми са били на балканите и се водя за местно население Бях направил група във фейса с няколко стотин хора с тази фамилия, но нещо май я изтриха.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...