Отиди на
Форум "Наука"

SilverCoin

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ SilverCoin

  1. Това последното не го знаех,но определено имаш право...
  2. Точно казано. Носим ги на гръб после и апартаментче да им подариме Цял живот съм била толерантна към малцинствата.Така съм възпитана. Така смятам, че е човешко. Принципно не би трябвало да съдиш за някого, според произхода му. Добре, обаче напоследък се сблъсквам с разни факти около ромите в България, които, меко казано, ме възмущават. И от тяхна страна, и от страна на, така нареченото ни, управление. Имам позната, която работи като мед. сестра в една от най-големите болници в България. Скоро ходих да я взема от работа и да я водя на кафенце. Пред главния вход на болницата беше пълно с представители от „братята”. По принцип не е необичайна гледка. Обаче точно тогава се зачудих дали, след като са тук, имат здравни осигуровки? Попитах приятелката си и знаете ли какво ми отговори? Нямат! Но понеже и управата, и лекарите не искат скандали, ги приемат! Веднага се сетих поне за 5-6 случая, в които ми се е налагало да посещавам медицинските заведения. Преди да питат, „Какво ти е?”, искат лична карта, за да те проверят в НОИ. Ако не си осигурен, си плащаш солено. За какво равенство си говорим тогава! То се оказва, че по-добре е да си ром в България. Подариха им жилища! Какво направиха „онеправданите”? Буквално ги обезкостиха за дни! Опънаха чергите и каруците, надуха кючеците и хайде пак като в махалата! Защо не подарят жилища и на социално слаби българи?! А те също не са малко, повярвайте ми. И те имат нужда от „интеграция”. Не да бъхтят от сутрин до вечер и с малко късмет да изплащат двустайна панелка цял живот! И това не е всичко. Ромските квартали не плащат ток! От години! Спират им го, а те си го пускат. И така игра на котка и мишка, докато енерго работниците не се откажат. Или не бъдат сплашени! Защото от ромите не се търси отговорност. Иначе се жалват: „Откъде пари?”. Ами пита ли някой дядото от съседния апартамент, който стоя 7 дена безелектричество, докато събере пари да плати и сметката, и такса възстановяване? Пита ли някой половината български домакинства как треперят като наближи датата за плащане? Защото, ако закъснеят с няколко дни, ще си останат на тъмно! Не, за тях има вариант молба за „разсрочено плащане”. И това сигурно е равенство?! Да не засягам темата за масовите социални помощи, отпускани на ромите. Идващи от нашия джоб. Тях някои „добронамерени” журналисти категоризираха Цялата статия http://www.beu.bg/%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-news4364.html

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...