Отиди на
Форум "Наука"

lesedar

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ lesedar

  1. Хубаво, засега сме двама, които мислим, че няма тавтология в нито едно от трите изречения (аз имах малки съмнения за второто) и ти единствена, която смяташ, че ИМА тавтология И В ТРИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ. Ще чакаме и други мнения по въпроса.
  2. Твърдиш, че в първото изречение има тавтология?
  3. Благодаря ти за мнението! Не ме разочароваш, а потвърждаваш това, което и аз мисля. И други мнения дали има или няма тавтология в конкретните три изречение по-горе са добре дошли.
  4. Да разбирам ли, че и според теб тавтология няма нито в едно от трите изречения в този им вид? Аз мисля, че няма, но искам да видя и други мнениа за конкретните изречения.
  5. Благодаря за пояснението! А конкретно за горните три изречения какво мислите? Има или няма тавтология? Благодаря предварително за мнението ви!
  6. Моля за помощ. Откривате ли някъде тавтология в следните три изречения: 1. Знам, че се изписаха един куп неща по отношение на правописа на П. К. преди няколко месеца, която вярвам по същия начин, под напора на емоциите не доглежда написаното. 2.Затова когато си позволяваме да критикуваме хората и с това да се показваме, и чрез това да демонстрираме нещо, нека държим на правописа. 3.Правописът се учи в основното училище, а училището в Лесидрен е доказало, че произвежда грамотни хора, поне от нашето поколение. Струва ми се, че е възможно да има само в "и с това да се показваме, и чрез това да демонстрираме нещо", но е спорно, защото "и с това да се показваме" е различно от "и чрез това да демонстрираме нещо".

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...