Отиди на
Форум "Наука"

Bai Mangal

Потребител
  • Брой отговори

    92
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Bai Mangal

  1. Всяко напомняне за предишното единство докосва чув­ствителните струни на душата. След възникването на чо­вешкия език този на душата постепенно атрофира. Хората прекалено се увличат от езика на разума и затова с времето той излиза на първо място. Според легендата за Вавилон­ската кула боговете се разгневили на хората, че решили да построят съоръжение до небесата, затова смесили езиците им и те престанали да се разбират взаимно. Всъщност повечето митове и легенди са истина, но ис­тина в интерпретацията на понятията на разума. Възможно е високата кула да е метафора, изразяваща постигнатото от хората могъщество, когато са придобили способността осъзнато да формулират волята си на езика на разума. Как­то вече беше посочено, душата може да усеща вятъра на външното намерение, но тя не в в състояние да вдигне платното, за да използва този вятър. Волята на разума вдига платното. Волята е атрибут на осъзнатостта. Полетът на несъзнателната душа с вятъра на външното намерение е спонтанен, неуправляем. Именно осъзнатост­та на разума дава възможност волята да се изявява целена­сочено. В началото, когато езиците на душата и на разума не са били толкова раздалечени, единството помежду им се е постигало лесно. Впоследствие разумът се увлякъл да конструира светоглед в рамките на своите обозначения, а това го отвело все по-далеч от разбирането на изначалната същност, която е в основата на външното намерение. В резултат на колосални интелектуални усилия разумът постига изумителни успехи в материалната реализация, но губи всичко, което се отнася до нереализираното простран­ство на варианти. Той твърде се отдалечава от разбирането на всичко, свързано с външното намерение. Затова много идеи в транссърфинга изглеждат толкова невероятни. Но все пак разумът е в състояние да си върне изгубеното. За това е необходимо да се хармонизират отношенията между душата и разума.
  2. Времето не е илюзия, а енергия. Ето доказателство
  3. Зеландизмът като теория е критикуван от представителите на светската и религиозната общности. Скептици предполагат, че Зеланд "е увредил ума си” и бърка субективното с обективната реалност, че неговият подход към психологическите проблеми на живота са разглеждани неприемливо от научна гледна точка. Обвиняван е в плагиатство и в компилация на различни езотерични идеи, както и имитации на по-ранни автори. Зеландия не крие този факт – в книгите си той казвам, че не споделя нещо ново. Много негови критици са изразили съмнения относно оригиналността и ефективността на процесите, описани в книгите му.
  4. Ако ви е попадала книгата на българин на име Васил Манев със заглавие “Единството на вселената”, издателство “Неоген” Пловдив, тираж на първо издание едва 2000, вероятно сте запознати с теорията на този човек, който отива доста отвъд Айнщайн и неговата “Теория на относителността”. Нищо чудно че този автор твърде загадъчно потъна в дебрите на военното дело на руснаците и американците. Манев формулира и доказва т.нар. “принцип на подобието”, който гласи че ядрените, електрическите и гравитационните светове са подвластни принципно на едни и същи закономерности, които се различават само по мащаб чрез определен коефициент на пропорционалност. С други думи: каквото тук долу, такова и там горе. Познавайки известните до момента квантови взаимодействия, проявления и свойства, и екстраполирайки ги (прилагайки подобен принцип на подобието отдолу нагоре) от ядрените светове към тези от по-висок ред, като съпоставя човешкото съзнание с поведението на електрона от лабораторните изследвания на квантовата физика, Зеланд формулира и философията на транссърфинга. Следователно транссърфингът не е нищо по-различно от класическа квантова механика и някакъв принцип на подобието. Затова и Зеланд не дава отговор откъде е придобил тези знания – съответни аналогии на повечето от тях, ако не всичките, са наблюдавани в лабораториите на квантовите физици, какъвто е и самият Зеланд, намира се съответната аналогия с нашия свят и се насочва вниманието на читателя как ще проработи, и то наистина работи в повечето случаи, като потвърждението на принципа на подобието. По този начин квантовите физици намират потвърждение на хипотези и предположения, които иначе няма как да се докажат, преди да намерят своето място в учебниците по физика в бъдеще. В случая се наблюдава и обратния процес – от обратната връзка със своите читатели Зеланд е в състояние да интерполира (прилагайки принцип на подобието отгоре надолу) подсказани му явления и закономерности при човешките зваимоотношения и поведение, на които ако се намери съответно приложение в квантовата теория и се проведе съответен лабораторен експеримент би се намерило и съответно ново решение. Според мен това е принципът на транссърфингът – квантова физика и принцип на подобието, чрез който тя да се приложи навсякъде и във всичко. А във фразата “защото съм син на Бога” (както и всички ние) не се съдържа нищо друго освен въпросния принцип на подобието. Зеланд се опитва да покаже че тази фраза отключва всички врати, и вероятно е така, въпрос на гледна точка, настройване и желание за постигане на резултат.
  5. Тебе въобще не моа та разбера. Имам усещането че нарочно го правиш. Ето кво е казал Зеланд за тази дума. Транссърфинг Аз не съм измислил думата транссърфинг. Тя дойде при мен оттам, откъдето дойдоха всички останали термини и изобщо цялото съдържание на книгата. И аз самият до из­вестно време не разбирах значението й, дори не знам как да се асоциира. Значението на тази дума може да се тълку­ва като „плъзгане през пространството на варианти" или „трансформиране на потенциално възможния вариант в ре­алност", или „преминаване през жизнените линии". В край­на сметка - ако се занимавате с транссърфинг, значи ба­лансирате върху вълната на успеха.
  6. Историк, много неща бъркаш. Зеланд е вторият най-гениален ум след Айнщайн. Следователно Зеланд трябва да се обсъжда в тази тема, а не Айнщайн. Айнщайн е отживелица, а и на всичкото отгоре е страдал от тежко психично заболяване, с други думи е бил луд... :biggrin: мале малееееее :happy:
  7. Пространството на варианти съществува. „Откритието в науката - пише Айнщайн - не се извършва по логически път, в логическа форма се облича по-късно, в хода на представянето му. И най-дребното от­критие винаги е озарение. Резултатът идва отвън и толкова неочаквано, сякаш някой ти го е подсказал." Не бива да се смесва пространството на варианти с из­вестната концепция за общото информационно поле, в ко­ето данните могат да се предават от един обект на друг. Пространството на варианти е стационарна матрица -структура, определяща всичко, което е и би могло да стане в нашия свят. :post-70473-1124971712: В пространството на варианти се съхранява и инфор­мация за всички възможни варианти на миналото и на бъде­щето, а това означава, че достъпът до него отваря възмож­ност и за ясновидство. Проблемът е, че съществуват без­крайно множество варианти, затова могат да се видят и събития, които няма да бъдат реализирани. Точно по тази причина ясновидците често допускат грешки в прогнозите си. Защото могат да видят и нещо, което никога не е било и което никога няма да се случи.
  8. гледачките и ясновидците - те казват кво става в бъдещето.
  9. Мисля че Зеланд знае най-добре кво е това тунели на реалността. Пиши му на емейл бе пич. Пространството на варианти са т.нар. илюзии, а мате­риалната реализация - онова, което се разбира под матери­ален свят. Винаги получаваме това, което избираме. В Корана има следните думи: „Човешката съдба е запе­чатана в Книга." Има се предвид, че съдбата е предначертана и не можеш да избягаш от нея. Подобни твърдения можем да срещнем и в другите религии. Действително чо­вешката съдба вече е предначертана. Грешката на религии­те е, че тя има не само един, а безкрайно множество вари­анти. От съдбата си не можеш да избягаш. И това до из­вестна степен е вярно, защото не е възможно да се проме­ни сценарият на варианта. Да се бориш с околния свят, за да промениш съдбата си, е трудно и неблагодарно занятие. Не си струва да се бориш, за да промениш сценария, просто трябва да избереш вариант според желанията си.
  10. Пространство на варианти То представлява информационна структура - безкрай­но информационно поле, съдържащо всички варианти на всички събития, които биха могли да се случат. Може да се каже, че там има всичко, което е било, е и ще бъде. Прост­ранството на варианти е шаблон, координатна мрежа на дви­жението на материята в пространството и времето. Както миналото, така и бъдещето там се намира стационарно, ся­каш на кинолента, а ефектът време се проявява само при преместване на отделния кадър, в който се намира настоя­щето. Светът съществува едновременно в две форми - фи­зическата реалност, която можем да докоснем с ръка, и метафизичното пространство на варианти, намиращо се извън пределите на възприятието, но не по-малко обек­тивно, макар достъпът до него по принцип да е възможен. Тъкмо оттам черпим интуитивните знания. Разумът не е способен да създаде нищо принципно ново, може само да построи нова версия на къща от старите кубчета. Всички научни открития и шедьоврите на изкуството той получа­ва от пространството на варианти с посредничеството на душата. Сънищата не са илюзии в обикновения смисъл на дума­та. Разумът не ги съчинява - той действително ги изживя­ва. Всичко, което наблюдаваме в реалността, са реализира­ни варианти. А на сън сме способни да видим онова, което не е било реализирано, т.е. пиеси с виртуален сценарий и декори. Сънищата ни показват какво би могло да се случи в миналото или в бъдещето. Сънуването е пътешествие на душата в пространството на варианти. Доволен ли си Историк
  11. Тези неща са ясни.Всички събития в пространството съществуват едновременно като в матрицата Светът е дуално огледало, от едната страна на което се намира материалната вселена, а от другата се простира безкрайното пространство на варианти. Какво ще видите, когато „погледнете в себе си”? Всичко и нищо. Нищо - защото мозъкът е само примитивен биокомпютър. Всичко — защото той има достъп до безкрайното информационно поле, откъдето идват всички озарения и открития, интуицията и ясновидството.
  12. Всеки има достъп до информацията от пространството на варианти. Всичко е много просто: върви като в библиотека и си вземи които искаш книги от различни лавици. Единственото условие е да повярваш в своите способности, да се възползваш от правото си на достъп до знанията, а сетне да вземеш решение да ги получиш. Задавайте си въпроси и не се страхувайте да им отговаряте самите вие. Който посмее, той прави открития, съчинява музика, пише книги, създава шедьоври в различни области. Знанието се разкрива на онези, които са обявили намерението си да го вземат самостоятелно. Например може да се каже, че най-невероятните и грандиозни открития принадлежат на най-смелите хора, познати някога в историята на науката - Алберт Айнщайн и Никола Тесла. По думите на самите учени откритията им се раждали не в главите им, а са идвали отвън, като знания отникъде. Трябва да отбележим, че нито една нова теория никога не се появявала изведнъж, като избухване на самотна звезда на черното небе. Процесът винаги е бил съпроводен от паралелни изследвания на различни хора, които твърде често са стигали до едни и същи изводи поч­ти едновременно. Всички ходим под едно небе.
  13. За Ванга От биографията на Ванга добиваме впечатлението, че тя още в детските си игри сякаш нарочно е програмирала по-нататъшната си съдба. Любимото й занимание било „ле­чението" на съседските деца - „пациентите" й. Тя умеела и да разказва различни измислени истории, които всички слу­шали като омагьосани. Освен това Ванга играела на една странна игра: скривала нещо в някакво тайно място, а сет­не започвала да го търси слепешката, като се движела към него опипом. Картините на създаваните от нея образи били толкова безупречни, че огледалото на света точно ги пре­създало в действителността. Ванга станала лечителка и ясновидка, а вследствие на нещастен случай изгубила зрение­то си. Когато била на дванадесет, попаднала в ураган, кой­то я отнесъл в полето, и я намерили, засипана с пръст. Трябва да отбележим, че Ванга е била убедена - от съдбата си е невъзможно да избягаш, никакви усилия на когото и да било не могат да променят предначертаното. Получавайки видения за нещастия, които трябва да се слу­чат в бъдещето, тя се опитвала да предотврати бедата, но нищо не излизало. Понякога когато знаела, че ги очаква смърт, Ванга се опитвала да убеди хората да не тръгнат на път или ги молела да напуснат мястото, където са. И това не помагало - не я слушали.
  14. Както е казано отдавна и неведнъж: „Според вярата ви ще ви бъде въздадено". И действително е така. Но как да повярвате? Да се уговаряте и убеждавате е безполезно. Заемете се с конкретна работа: управляване на реалността според принципите на транссърфинга и визуализиране на целевия слайд. Прилагайте принципите в практиката и ще видите какво ще стане. Външното намерение ще ви отвори врати­те към свят, където невъзможното става възможно. Ако разумът се изправи пред факта, той ще пусне невероятно­то в шаблона на своето възприемане на света и ще позво­ли на чудото да се случи. Когато видите, че транссърфин-гът работи, няма да имате нужда от вяра - ще имате Зна­ние.
  15. Май някой не си е пил хапчетата тази сутрин Моля те да се въздържаш от подобни изявления! Мод. ББ
  16. Ако искаш да научиш повече моля прочети Кибалион. В Кибалион е описано как е създаден света и накъде върви Дори и ще ти постна един цитат. Херметичният Принцип на менталността, макар и да обяснява истинската природа на Света на осно­ вата на принципа, че всичко е Ментално, не променя научните понятия за Света, Живота или Еволюцията. В действителност науката просто потвърждава Хер­ метичните учения. Последните учат, че природата на Света е "Ментална", докато съвременната наука каз­ ваше, че тя е "Материална" или (по-късно) че е Енер­ гия, според последните анализи. Херметичното уче­ ние не е упреквало основния принцип на Хърбърт Спенсър, който постулира съществуването на една "Безкрайна и Вечна енергия, от която водят началото си всички неща". :good:
  17. Всички прояви на материалната природа имат енергий­на основа. Енергийното поле е първично, всички останали физически прояви са вторични. Учените се опитват да обе­динят различните прояви на енергията в единна теория и скоро ще постигнат резултати. После обаче пак ще се на­ложи да съвместяват нещо, тъй като формите на проява на реалността са безкрайни. Без да се задълбочаваме в тези тънкости, да разгледаме енергията като някаква абстракт­на сила, която е невидима, но въпреки това обективно съще­ствува. За целите ни е напълно достатъчно да приемем фак­та, че енергията на човешките мисли е напълно материал­на. Тя не се върти само в нашите глави, а се разпространя­ва в пространството и взаимодейства с околното енергий­но поле. Днес никой не оспорва този факт. Може би ключът към пътуването във времето се крие в човешките мисли и нашите убеждения. :w00t:
  18. Пространството на варианти са т.нар. илюзии, а мате­риалната реализация - онова, което се разбира под матери­ален свят. Винаги получаваме това, което избираме. В Корана има следните думи: „Човешката съдба е запе­чатана в Книга." Има се предвид, че съдбата е предначертана и не можеш да избягаш от нея. Подобни твърдения можем да срещнем и в другите религии. Действително чо­вешката съдба вече е предначертана. Грешката на религии­те е, че тя има не само един, а безкрайно множество вари­анти. От съдбата си не можеш да избягаш. И това до из­вестна степен е вярно, защото не е възможно да се проме­ни сценарият на варианта. Да се бориш с околния свят, за да промениш съдбата си, е трудно и неблагодарно занятие. Не си струва да се бориш, за да промениш сценария, просто трябва да избереш вариант според желанията си. :head_hurts_kr:
  19. Аз не говоря за такова пътуване. Едва ли ще изобретят машина на времето в скоро време. :smokeing: Искам да пътувам като хакер на сънища. Да ускорявам със скорост над светлинната. В загадки нашего Я се споменава че пътуването е възможно - http://ourselve-film.com/
  20. Как го установи. И защо да не е възможно.
  21. Възможно ли е пътуването във времето? :biggrin:
  22. Всички сме вярващи. ... Един ден при твоя Господ е като хиляда години от онези, които вие броите. (Сура Хадж, 47)
  23. Изхождайки от тази позиция, може дори и Вселената да пресметнем на какво време е? http://www.sibir.bg/blog/momchev/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=419114 Нека да поместим и малко религия. Все пак сме вярващи. Алберт Айнщайн е знаел тези неща. Може би за да се осъществи пътуване във времето наистина трябва да се постигне просветление, с други думи да станем будни, събудени хора. Вярвам че всички неща писани в Корана са верни. :biggrin: ... Един ден при твоя Господ е като хиляда години от онези, които вие броите. (Сура Хадж, 47) Той управлява делата от небето до земята, после те се въздигат към Него в един Ден, колкото хиляда години, според вашето броене. (Сура Саджда, 5) Ще се въздигнат към Него ангелите и Духът [Джибрил] в Ден, колкото петдесет хиляди години. (Сура Мааридж, 4)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...