Отиди на
Форум "Наука"

subzero

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ subzero

  1. Можете ли да ми помогнете със следните задачи и есе: 1. Прочетете посочените характеристики и ги разпределете, така че да характеризирате какво е характерно за мистичната и какво за рационалистичната нагласа. Ирационален,интуитивен,анализиращ,подреждащ,формулиращ закони,организиращ,склонен към екстаз и еуфория опознаващ чрез озарение и интуиция,нечувствителен към уникалното,склонност към обобщения,чувство за отвъдното,преживяване на възвишен копнеж,емпатия и сливане с другия,допир до вечността,управление чрез ума,механично познание,уеднаквяване,стремеж към предсказуемост,вяра в чудеса,касифициране,ирационалност,свръхестествено знание,знание за бог,усет за собствената душа,тайнознание Какво е мистичната нагласа и какво е рационалистичната?? И какво е характерно за тях? 2. Прочетете посочените характеристики и ги разпределете, така че да характеризирате какво е характерно за романтичната и прагматичната нагласа Поетична чувствителност,деловитост,рационалност,мечтателност,проява на фантазия,рационалност,реализъм,култ към миналото,сантименталност,стремеж към печалба и успех,кариеризъм,схващане че времето е пари,стремеж към професионална кариера,идеализъм,култ към семейстовто и дома като нещо самоценно,семейството и дома като изразяване на просперитет и добър имидж в обществото,търсене на изгода,интерес към абстрактното,обърнатост към бъдещето,планиране и постигане на цели,оптимизъм,ценност на приятелството,характерна нагласа на женското начало,характерна нагласа на мъжкото начало,интелектуализъм,действеност,оценяване на красотата във всяко нещо и радост от мига,липса на интерес към абстрактното,стремеж да бъдеш,стремеж да имаш Какво е романтична и какво прагматична нагласа? И какво е характерно за тях?? 3. Напишете есе на тема: Кое е по-ценно в човека-суровата строгост на ума или поетичната чувствителност Не успях да открия това есе никъде и нищо не се сещам в момента по темата Ако може да ми помогнете ще съм много благодарен

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...