Отиди на
Форум "Наука"

Gaidov

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Gaidov

Gaidov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Да, в електронволти ми трябва. Много Ви благодаря, че забелязахте.
  2. В тази формула Wkmax= e(1.6*10^-19) * Uz(0.8)= 1.28*10^-19, а не само на U. От там ми идва проблемът.
  3. Тоест към стойността на отделителната работа се прибавя и тази на задържащото напрежение и сборът им всъщност е работата която трябва да преодолее фотонът за да се отдели?
  4. Здравейте. Студент съм 2ри курс и на физика 2 част срещам трудност при една наглед елементра задача. Това е условието: При фотоефект от платинова повърхност се оказва, че задържащото напрежение е U=0,8 V. Намерете: 1/ дължината на вълната на облъчващата светлина; 2/ червената граница λ0 на фотоефекта при платината. Открих, че отделителната работа на електрона за платината е A=5.3 eV. Проблемът е че намирам за дължина на вълната и червена граница едно и също число - 0.234 µm, а като отговор на задачата за първото условие е 0.203 µm. 2/ е действително 0.234 µm. Отначало мислех, че проблемът е защото стойността на Wmax е много малка(1.28 x 10^ -19), но не съм сигурен и реших да ви пиша тук. Ето формулите които съм ползвал: Wkmax=e*U hc/λ=Wkmax + A hc/λ0=A A=1.24/λ0 (h*c=1.24 eV*µm)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...