Отиди на
Форум "Наука"

melani

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от melani

  1. Има ли добро или зло?И ако има ,това едно и също нещо ли е, или не?

    В света има и добро и зло.

    Пример за злото, това са войните, които човечеството води безспирно откакто съществува.

    Добро е мирът, добро са усмивките по лицата на хората, добро е когато хората са радостни и щастливи. Добро е когато хората не навреждат на другите индивиди.

  2. Лошо няма. Просто си отговори на въпроса дали тези "други качества" не са следствие на същото богатство. Онова, което опитвам да обясня е, че индивида потенциален твой партньор е също сам по себе си бижу, подарък, който според това колко е "лъскав" ти се иска да го разопаковаш възможно по-скоро.

    В предвид това колко пари и време инвестира съвременната българка за да имитира здраве на продукт, който да бъде конкурентоспособен на "пазара за булки", за мен е лицемерно преследването на висши идеали да и се приписва като приоритет. Независимо от формите, които задоволяват женските прищевки, охолството е първи приоритет за всяка жена. Както вече писах, това може да не е така само в два случая: че тя вече е богата или че има някакви психологически бариери да разсъждава рационално, не че на жените това им е силна черта.

    Важно е да се подчертае, че богатсвото към което се стремят жените няма само банален резултат - повече пиене, ядене, къпане и т.н., а има чисто психологически аспект в стремежа им да завоюват позиция в обществото. Ето защо е по-лесно да видиш мъж с брада, отколкото жена с необръснати крака. Просто на жените много им пука за това как изглеждат и как ги виждат в обществото, а акъла и духовността не са достъпни от пръв поглед, че и от стотния.

    Да, бих предпочела партньорът сам по себе си, да е бижу с неговото душевно богатство.

    Може би в голяма степен мъжете попадат на жени, които търсят някакви позии в обществото чрез външните неща - дрехи, бижута и т.н.

    Защото както казваш, това са видимите на пръв поглед неща. А народът е казал : По дрехите посрещат, по акъла изпращат.

    Но все пак всеки си има вкус и предпочитания. Някои мъже предпочитат предизвикателните и атрактивни мъжемелачки, а други предпочитат по-естествената красота и ума на жената.

    Разбира се, че жената трябва да поддържа себе си. Но най-вече умната жена, би трябвало да поддържа не само външността си, а и ума си.

    Не ми харесва изразът "пазар на булки , но явно за някои хора партньрството е въпрос на пазарлъци.

    А висшите идеали са приоритет на малцина.

    Бих дала за пример пирамидата на Маслоу, за да видим кои хора преследват висши идеали.

    577px-Maslow-pyramid_bg.svg.png

    Добре дошла Мелани! Надяваме се да ти е харесал форума и да взимаш по-дейно участие в темите ;) (ако желаеш де!).

    Ментата, плюса де е от мен.

    Да, не съм жена за да взимам отношение по това какво, кое и как ценят жените, но пък като мъж си имам свои критерии и приоритети. И те не са 'само' русо, младо тъпо ;). Нарочно съм малко ....вулгарен. Важното е ....ценностната с-ма или дали има еднаква или обща между....индивидите. И тя не се измерва в пари, бижута, коли, як татко, голяма....пръчка или малка...хайде да не прекалявам. Хайде, за някои се измерва, да са живи и здрави. Освен ценностната с-ма важен е и разговора, да можеж да си приказваш, да си говориш с партньора. Не за детето, за пазаруването или кой ще кара колата утре, а просто......разговор!

    Здравейте! Добре заварила!

    И аз се надявам да намерим общ език, за да ни върви приказката. :flowers:

    Разбира се, че най-важното между двама индивиди, особено партньори в живота, е да имат както общи интереси, еднаква ценностна система, така и общ език.

  3. Значии... да подхванем нещата в няколко аспекта. Никой не говори за това сама да си купуваш скъпи бижута, а за това атрактивен самец да "ловува" за теб. В случай, че това не ти носи чувство за лична сигурност и такава в отглеждането на потомството ти, то би следвало или че си презадоволена или, че има стимули, които подтискат това чувство, защото то е рационално и логично. Никой не говори за това да се продаваш или да определяш размера като единствен критерий, но избора на партньора е съвкупност от качества, които все са показатели за здраве и младост. Не случайно под благосъстояние се има предвид притежаването на излишъци. Сигурен съм, че човек би могъл да обича и 30 кг партньор без зъби, но това което сме, разбирай нашето поведение отразено в естествения подбор сочи, че критериите ни за красота и привлекателност съвпадат с критериите за здраве и младост. Аз лично не мога да се сетя за черта, която не се подчинява на тази закономерност.

    Дори поезията, свиренето на пиано и разходките под лунната светлина крещят едно и също нещо: Аз съм достатъчно богат за да мога да си позволя да не ора земята и занимавам съзнанието си с практически безполезни дейности в опити да стимулирам мозъка на себе си и околните с първични стимули на нашите инстинкти. Не звучи романтично, но моя приятел Фройд твърди, че всичко се върти около секса, а това желание е програмирано в нас, а не придобито.

    Бих предпочела партньорът да ме впечатли с други способности, отколкото с парите си.

    Разбира се, че парите са важно нещо, и че да може да печели, за да живее добре, е приоритет за всеки човек.

    Но не това е най-важното в отношенията между мъжа и жената.

    Ако една жена те цени толкова, колкото е стойността на подаръците, които й правиш, знай, че изобщо не те цени! :wub::console:

    • Upvote 1
  4. Аз, като жена, не споделям това мнение.

    Не обичам скъпите аксесоари. Не че не мога да си купя, но не отдавам значение на тези неща.

    Всеки един човек, независимо от пола си, има различни приоритети.

  5. Много от войните по света са водени на религиозна основа. Кръстоносните походи и много от войните които са се водили през средновековието са били религиозни войни. Всички религии казват че бог е един и това е техния бог. Това всъщност ли е бил проблема и все още продължава да бъде проблема, защото още се водят войни на религиозна основа. Каква е причината всъщност за тези войни ? Неправилно тълкуване на написаното в свещените книги - както някой мюсюлмани тълкуват грешно корана и водят така наречената свещена война. Що за ненормален и извратен човек трябва да си да отнемеш десетки или стотици живота, като правиш самоубийствени атентати и колко набожен трябва да си за да убиеш тези хора и собствения си живот да отнемеш дори...

    Интересуват ме кои са най-големите войни които са на религиозна основа и подробности към тях. Някой може ли да даде примери за тезата, че религията обединява и как по точно обединява?

    Религията обединява една маса хора против друга маса хора.Религиите никога не са носели полза за човечеството,а само вреда.

    Ползата е че религията утешава хората,но тя същевременно ги прави фанатици и ги настройва против други хора,неизповядващи тяхната религия или мнение.

    Най-много войни са се водели на религиозна основа.Вместо да всява любов у хората,религията всява омраза.

    Но изглежда човечеството не може да промени своето мислене.И светът колкото и да напредва технически,нуждата от религия си остава.Първоначалната идея за добро,се изродява в зло.

    • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...