Отиди на
Форум "Наука"

Sturmmann

Потребител
  • Брой отговори

    270
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Sturmmann

  1. Често чуваме тази максима, стояща гордо на сградата на Народното събрание, дори сами я ползваме понякога. Но дали я спазваме?

    Един обединен народ е силен и независим, съзнавайки общия път и цел работи за по-добър и по-щастлив живот. Но в момента се делим на леви и десни, на демократи, комунисти, фашисти, анархисти и т.н. Съществуват стотици партии, всяка дърпаща кокала към себе си, дойде ли на власт подкрепя своите хора, своя кръг от фирми, а народа кучета го яли.

    Коя черна сила печели от цялото това разединение, защото със сигурност не печелим ние?

  2. А и 'опита' показва, че за да има производство печалба трябва да има, т.е. и да продавама, именно там (даже да създадем индустрия) няма как да се конкурираме на този не само зает, а и препълнен пазар.

    Смърт за капитализма, да живее... знаете кое. :laugh:

  3. Кой, македонците или сърбите с няколко стотин ;):))

    Трябват ни около 60-70 самолета и 100-тина бойни въртолета. Ей така, чисто лаическо мнение на БГ гражданин. Както и ефективен авиационен комплекс и ПВО.

    Бойната авиация, когато е изградена като хората, е страхотно оръжие. Може да измете цял флот, може да накара вероятния противник рязко да преосмисли намеренията си.

    Няма такъв филм не ни трябват самолети! Ако ще закриваме държавата, да не ни трябват. Ако не - трябват и още как.

    Ами ако някой ще ни атакува то това най-вероятно ще бъде НАТО, защото сме кривнали от "правия" път, чертан от новия световен ред, а те ще си ни люснат с около 1000 самолета на вълни.

    Първо е по-умно да си изградим отбрана, но днешната политическа обстановка диктува съвсем други приоритети - създаване на малка и елитна армия, която да бъде ползвана като маша на едни хора от една специфична раса в прокарването именно на този нов световен ред. Нас ако ни нападне някоя съседка и не ни помогнат други нямаме шансове, поне технически.

  4. За да не ни боНбардират разни келеши.

    Сигурно си наясно, че ще ни налазят с няколко стотин изтребителя от най-висок клас, срещу които ние не нямаме възможност да се противопоставим чрез изтребители. По-евтино ми се струва би било да се браниме с ракетни остановки.

  5. България може да произведе самолети от типа за който говори angelmr, но много съмнително дали ще и бъде разрешено от великите сили да го направи.

    Това са политически решения с които България ще трябва да се съобрази.

    Нали уж сме независима държава? Ако искаме може да построим. Но аз лично не виждам защо са ни.

  6. „Животът не е въпрос на финансови спекулации, а винаги е бил въпрос на труд. Народностната общност не съществува върху измислената стойност на парите, но на резултатите на продуктивен труд, който всъщност придава на парите тяхната стойност. Това производство, а не банките или златните резерви, е основното покритие на парите.”

    „Твърдението, че Германия иска да завладее света са нелепи. Британската империя обхваща 40 милиона квадратни километра, Русия - 19 милиона квадратни километра, Америка – 9,5 милиона квадратни километра, докато Герамния обхваща под 600 хиляди квадратни километра. Съвсем ясно е кой иска да завладее света.” – из кореспонденцията със сър Невил Хендерсън, 25 август 1939 г.

    Адолф Хитлер – Водач на Германския Райх и на Нова Европа

    „Не се смущавайте от врявата, която ще се вдигне по света. Лъжите някой ден ще рухнат под собствената си тежест и истината отново ще триумфира. Ще дойде часът, когато ние отново ще стоим чисти и неопетнени, каквито нашите цели и убеждения винаги са били.”

    Райхсминистър д-р. Йозеф Гьобелс (април 1945 г.)

    • Upvote 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...