Отиди на
Форум "Наука"

ivanrd

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ivanrd

ivanrd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Далеч съм от мисълта да споря-идеята беше по-скоро да "светне" този израз в нета. Ако в турския има подобен или същия израз-работата е ясна. Но ако няма-тълкувания колкото щеш. Защото "елем белем" ми звучи много "познато": дилом твирем, верени алем, (имен)шегор алем. За мен това е "раз два - готово", а това не върви с турския. Броилките, както и да го въртиш са числа или цифри а "елем белем" го има само там.
  2. ivanrd

    Елем белем

    Пием си с тъста мастиката по обяд, нагъвам таратор и с половин ухо слушам тъщата. На село. По едно време чувам: "Елем белем-свършихме работата". Изстинах. Питам я - "Откъде знаеш тези думи?". "Аз от майка ми, тя от дядо ми и така назад". Именника отдавна не съм чел, търсачката го намери като част от броилка, но това мога да се хвана на бас, че е на прабългарски. Е, елем белем, написах го този пост накрая.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...