Отиди на
Форум "Наука"

Заек

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Заек

Лична информация

  • Пол
    Няма да кажа

Заек's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Понятието "Нацизъм"(жаргонна дума, употребявана най-вече от американците), по-правилно да се нарича "националсоциализъм" идва от Националсоциалистическа германска работническа партия, основана на 9 януари 1919 г. (като Немска работническа партия)от Адолф Хитлер. Партията изтъква расовото превъзходство на арийците и в частност на нордическата раса и по-специално на прусаците над останалите. Преследва комунистите, евреите, циганите, както и хомосексуалистите. В "Моята борба" Хитлер излага идеите си за развитието на Германия и Европа. На парламентарните избори през 1933 г. партията печели най-много места в парламента и излъчва лидера си Адолф Хитлер за канцлер (министър-председател) на страната. Германия по времето на тяхното управление обикновено се нарича Нацистка Германия. Думата Фашизъм идва както от „фашо“, в мн.ч. „фаши“, която означава „сноп“ (в политическа или военна група или нация), така и от фасците(сноп пръчки), носени от ликторите в периода на Републиката в Рим. Ликторите предхождали движението на консула като вървели в дена линия пред него. Вън от града във фасците била втъкната специална брадва. Тази особеност се смята, че е евъведена от Валерий Пубикола. Най-точно терминът произлиза от „фашо“ — дума, която е много популярна в Италия по това време в политическия контекст; преди това се е използвала от радикалните леви групи. Италианските фашисти (fascisti) са известни като „черните униформи“ заради вида на своите униформи. Известен е интересът на Мусолини към Римската империя. Дори е искал да бъде погребан в Мавзолея на Август - първият римски император. Основната идея на фашизна е издигане на нацията над индивида. Накратко, националсоциализмът иска да прокара расовия елемент над всички съществуващи класи. От друга страна, фашисткото движение се стреми да запази класовата система и да я подкрепи, смятайки я за основата на солидна и желана култура. Тази основополагаща теорема е причината тогавашните фашисти и нацисти да смятат себе си и съответните им политически определения като частично изключващи се едни от други.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...