Отиди на
Форум "Наука"

Denyo

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Denyo

  1. Значи, пилето е учудващо кротко. Започвам да си мисля че някой комшия го е гледал до сега и го е хвърлил уж да полети, то е паднало на моята тераса. Като го оставя някъде и си стои там с часове. Иначе се движи, следи ме с глава като ходя из стаята, протяга си крилцата и крачетата, от време на време си "изтърсва" перушината въртейки се бързо около "оста" си. Но всичко това го прави като стои там където е оставено. Оставих го са постои на терасата, да погледа свят и евентуално да хвръкне, но само цвърчеше по другите летящи пернати, без самото то да литва. Иначе се цели по черните точки на картона, опитва се да ги яде. Има ли нещо черно подходящо за храна? Че като го храня хапва максимум 2-3 хапки и после отказва. След 20-30 минути явно огладнява и започва леко да притропва с крачка и да потрепва с крилца. Отново хапва само две хапки, иска ми се да се научи само да се храни. Ще продължавам да го вадя на открито, дано понечи да хвръкне скоро. Иначе като го пускам в стаята да "лети" пада по гушка като безмоторен самолет. Мисля че ако умееше да лети, щеше да хвръкне и да се закачи на някоя завеса примерно, а не да пада на пода. Не че не искам да му помогна, просто нямам толкова време да го храня. Още две негови снимки:
  2. Намерих му днес бели червеи и му ги давах нарязани (до сега го хранех с твърдосварен жълтък разреден с вода). Определено му бяха по-вкусни червеите, но с някаква неохота ги взимаше от пръста ми - явно не му приличам много на майка му. Иначе е сравнително кротко. Само ведъж съм го чул да изписука нещо. Пробвах да го пускам от ниско (1 метър) в стаята да видя дали ще му се лети - не ще. Като го пусна 2-3 пъти така се наплашва че се вкопчва с крачета в пръста ми и не ще да се пусне. Не се сетих още като падна да го "дам" на родителите му... но и не знам къде е гнездото му. Вече два дни е у нас, не знам дали не са се отказали да го търсят. Пък като го е страх да лети, ако го пусна от терасата сигурно ще се пребие (ако не го лапне някоя котка преди това). А и яде по малко и на често - след колко време ще може да отлети само?
  3. Denyo

    Паднало птиче

    Не знам дали темата ми е точно за тук, ако не е, моля за извинение. Какво е това птиче? Падна от някъде. Как мога да му помогна да оцелее? Прикачвам снимки:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...