Отиди на
Форум "Наука"

Vladimir N

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Vladimir N

  1. Съгласен съм, че технологиите все още не са на максималното екологично ниво, на което ни се иска, но смятам, че те поне замърсяват по-малко от тези, които масово се използват в момента. Отнема време да се разработят още повече и развиват тези технологии.
  2. Споделям с вас интересна информация за соларната (слънчева или фотоволтаична) енергия: За резултата от ползването на слънчеви панели и още какво ново се случва в процеса на акумулиране на слънчевата енергия. Соларната енергия е възобновим източник на гориво, който реално не замърсява околната среда и поради тази причина на практика не е причина за никакви вреди. Световните енергийни нужди от ресурси за една календарна година могат да бъдат напълно лесно и безпроблемно и само в рамките на един час удовлетворени, ако беше възможно да се преобразува излъчваната слънчева енергия в електричество чрез фотоволтаични панели на 100%. Ако всичката пустиня Сахара се покрие със соларни панели, то е възможно генерираната електрическа енергия да е в състояние да задоволи глобалните нужди от електричество на човечеството.
  3. Интересна статия с цитати от Брус Лий за философията и живота: ”Ако ви кажа, че съм добър, вероятно ще си помислите, че се хваля; ако ви кажа, че не съм добър, ще ЗНАЕТЕ, че лъжа.” ”Бъди безформен, като водата. Ако сипеш вода в съд тя се превръща в него, ако я сипеш в бутилка, тя става бутилка, ако я сипеш в чайник, тя се превръща в него. Водата може да тече, или да се стовари. Бъди вода приятелю.” Източник: "http://bruceleebulgaria.tk/facti/68-filosofia"

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...