Отиди на
Форум "Наука"

Djedaq

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Djedaq

Djedaq's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Привет на всички!Хубава анкета се е получила.Изненадам съм и от отговорите.Особено от първия.Посочените от вас предпочитания говорят за много добра осведоменост и малко по-проницателен поглед върху историята ни.Да, навярно за децата в училище, или за средностатистическия българин Симеон е "най-великият владетел", следван от Крум, заради жестокостта си и всичко, което е причинил на византийците.Аз лично съм много против това постоянно натякване, но за жалост то е факт.Дано не ме разберете погрешно и не останете с впечатление, че имам нещо против тези велики българи.Не че Калоян е бил от най-мирните владетели де.. Но за мен той, заедно с Тервел и Иван Асен 2, трябва да са лицата на средновековна България!Тази уравновесеност в управлението им, тази дипломатичност и фактът, че са управлявали с главата си, за мен ги прави безспорни номер едно.Друг е въпросът, че дадох гласа си за Самуил.За мен лично неговата история е изключително разтърсващата и заради това гласувах за него. Интересен ми е въпросът за Ивайло.Аз лично не мога да разбера, защо ни е срам, човек направил толкова много за родината, възпят в песни и легенди, да бъде сочен за "селянин и свинар"?Какво срамно има в това не мога да разбера?Велик човек да бъде от село?Аз съм против тази теза(за "гражданина Ивайло)категорично, но всеки има право да мисли каквото пожелае.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...