Отиди на
Форум "Наука"

LaDESita

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ LaDESita

  1. Хаа, защо не мога да си редактирам мнението? Май се забавих.. За заглавието на темата се пошегувах. Както често става из интернет форумите, по някое време съвсем не се говори по темата, ами в случая стана по-скоро за лични преживелици и "преведете ми еди-какво-си, за да си го татуирам"
  2. Благодаря Аз съм коректен човек, а и винаги изказвам благодарност. Нищо не струва, а каква стойност има! По въпроса защо татуировка ... трябва да споделя доста лични неща, за да разберете. Ще се опитам да съм кратка, за да не ви отегчавам. Не съм някой пубер, дето просто така е решил Общо взето, нямам врата, гардероб или огледало, над които мога да залепя плакат, той като след 7 години брак оставих всичко материално, което съм придобила на бившият си съпруг. Вчера подадох документи за развод и затова исках да го направя на този ден. За себе си оставих само духовното и емоциалналното, предмети и вещи не ми трябват. Свързано е с много обрати в последните 7 години и много, много трудности, с които се справихме сами с детето. Искаше ми се всеки ден нещо да ми напомня, че аз съм добър и позитивен човек и трябва да продължа да нося позитивното у себе си. В много моменти съм губила фокус, не виждах целта и забравях кое е най-важното, а и честно казано нямах сили повече. Татуировката е на вътрешната страна на ръката, защото постоянно е близо до сърцето. А е бяла, защото не харесвам черни надписи и татуировки по тялото. Белите стоят като белег, съвсем леко забележими и след 2-3 години почти не се виждат. В интерес на истината, имам доста разпечатани мисли, които ми помагат да запазя ценностната си система и да вървя нагоре. Това е по-различно. Когато минах през Ада и излязох съвсем сама от там, искам нещо такова да ми напомня колко силен човек съм и че трябва да науча детето си да бъде справедлив и честен човек. Няколко пъти загубих посока и прецених, че татуировката е най-удачното лекарство срещу такъв тип замъглено съзнание. Истината е, че когато остана сама и размишлявам върху даден етап, обмисляйки по-добрите възможни варианти за развитие, не винаги разсъждавам в правилната посока и не съм сигурна, че всеки път си вадя правилните изводи. Май не мога да не съм многословна . Не ме питайте повече неща, които предразполагат към обяснения, че пак ще се разфилософствам. Трябва да смените заглавието на темата Ще си зачистя по-късно коментарите.
  3. Здравейте! Благодаря за помощта, вчера си направих надписа. Видях много питания, а никой не се върна да покаже какво си е направил - реших да споделя с вас, тъй като имате голяма заслуга да нося доста дълго време това: В интерес на истината, канех се от 2 години да го направя точно така, но вчера беше Денят (имам причина). Изцяло бял е, като заздравее едва ще се вижда, но ще ми напомня на мен каквото има да ми казва Така за мен е правилно, не да се рисуваме за околните да ах-кат и ох-кат колко "е як тоя татус" Въпроса с "Й" го реших, като използвах "и"-то от същия шрифт, просто взех байраче от друг, който си пасваше. Малко Фотошоп и стана Хубав ден!
  4. Да, на съвременен, стандартен , обикновен и неекзотичен български език е, само шрифта е старобългарски. Цитата е от Евангелието на Лука В интерес на истината, пак тук някой от вас беше дал линк към оригинала на Евангелието, обаче не ми харесва как изглежда и как звучи като се опиташ да го разчетеш... Няма да ми говори нищо в оригинал, а идеята е "звездите да ми го говорят" всеки ден Аз доста време прекарах в четене на форума преди да реша да пиша изобщо Хубава вечер от мен!
  5. Благодаря! Чаках с нетърпение някой да отговори, като малките деца Шрифта го намерих в тази тема, ето мнението на Tyroglyphos , точно над твоето Ето тук има линк към мнението с шрифта Надявам се да не е свързан със сръбския, просто ми хареса как изглежда, а и Tyroglyphos мисля ,че него използва като някой помоли за превод на старобългарски.... В интерес на истината свалих и от тези, които ти си препоръчал, но нещо не ми излязоха правилно Ще заменя с i с 2 точки явно... Още веднъж благодаря!
  6. Личното ми мнение, без да твърдя, че е изчерпателно и точно: Имаш излишък на глагола "съм" . Как 2 пъти ще го използваш? По този начин структурирано "Е ли е възможно" е грешно. Евентуално, бихме приели "Е ли възможно" за правилно. Аз лично го смятам за грешно и винаги правя забележка, някой като ми се изтарикати да говори така Какво му пречи да каже "Възможно ли е" ?
  7. Здравейте! Благодаря на всички от вас, които се занимават с питащи-интересуващи се и просто питащи Малко въведение за мен и защо изобщо ви занимавам Попаднах на темата случайно, търсех превод на старобългарски, тъй като си обичам родината и езика и въпреки, че имам мноооого още да уча, уважавам историята ни. Преди години, кандидатствах в университета с езикова култура, че даже и завърших 2 университета с отличие (колко ми е останало в главата е друг въпрос ). Какво ме доведе тук ТатОсите и татуЙровките Темата е доста обширна и мненията са на двата полюса, така че ще пропусна оправданията и причините. Спряла съм се на нещо смислено, което ме прави по-добър човек, затова ви моля за малко помощ. Тъй като от вас разбрах, че на глаголица не се превежда, защото е просто азбука , за тракийски няма да повдигам темата ... а и стигнах до извода, че български текстове на старобългарски звучат странно... Та, просто реших да използвам красивия шрифт CyrillicaOchrid, който вие бяхте дали в темата по-назад ...Обаче в текста, който съм си харесала има Й и незнам как точно да го напиша... Хайде по същество вече... Вижте как ми излиза, дали е правилно така или да използвам "i" ... Или пък нищо да не използвам? Буквите в жълто ме притесняват. Ще съм благодарна на всеки, който изрази мнение. п.с. Много ми е СПЕШНО и да ми го преведете ТОЧНО! ... сега вече спазих всички изисквания на темата, за да ми отговори някой Редакция: Забравих да попитам и за точките, на мястото на интервалите. Доколкото разбрах, са на нивото на буквите, по средата на височината. Има ли някакво правило за тях? Нещо не намерих как да ги визуализирам в текста...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...