Отиди на
Форум "Наука"

zlobber

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за zlobber

zlobber's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Някои знае ли какви са били популярните песни по това време? Какво се е пяло от армиите, как са подържали висок морал и дух?
  2. Лошо няма, такива са ни времената. И дано никога в живота си не видим истинска война.
  3. Без да се заричам, смятам другият месец да се пробвам и да тръгна от Гара Септември и да съм в Сливница на време за честванията. Затова и чопля всичката тази информация.
  4. Ще може ли повече подробности? Интерисува ме всичко свързано с прехода. До колкото знам армията е била хранена от дарения от народа и докато са преминавали през населени места, хората са излизали и са им давали от своята храна. Как са били облечени? Колко и какъв товар са носили? Чувал съм че са ходили в групи по трима, ако на един му се доспи се отпуска на раменете на другите двама.
  5. Успях да намеря следните данни: Пътували са с влак до гара Септември. От там са поели пеш по маршрута. Гара Септември - Ихтиман - Вакарел - София - Сливница По това време е имало само коларски пътища, но до колкото знам съвременните асфалтирани пътища повтарят до голяма част точно тези коларски пътеки.
  6. Прочетох доста от "Строителите на съвременна България" но тази част с предвижването на войските липсва изцяло. До колкото знам, те са пътували с влак до някъде и след това са слезли пешком, защото от Харманли до Сливница е доста над 140км. Благодаря много за картата, ще я сравня със съвременните пътища.
  7. Къде се намира въпросният архив? След половин ден търсене в гугъл, мисля че ще имам повече шансове с него.
  8. Привет, Интересувам се от повече подробности относно този преход по време на Сръбско-Българската война. Искам да разбера възможно най-точният маршрут на предвижване на полковете, за да мога да съставя съвременен подобен маршрут и да направя преход кулминиращ с празниците в град Сливница. Не съм историк и освен този отрязък от текс, нищо друго не намирам за предвижването. По-специално ме интерисува прехода на 5та пеша батарея и огромните им 146км. Ще се радвам на вашата помощ. Благодаря ви.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...