Отиди на
Форум "Наука"

Linds

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Linds

Linds's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. според вас? Това ми трябва за подготовка на изпит по макроикономика; и още един малък въпрос: какво са материални и финансови активи?
  2. Какво са косвени и какво са преки данъци, моля ви обяснете ми.
  3. Може ли накратко да ми кажете някои прилики и разлики...
  4. Linds

    Капиталов пазар

    Какво означава капиталов пазар? Един от елементите в прехода от планово към пазарно ст-во е стартиране на капиталов пазар. Записала съм си, че средствата от капиталовия пазар (явно става въпрос за закупуването на някакви ценни книжа) ще възстановят спестяванията на населението. Нещо не схващам: как така ще се възстановят спестяванията, като капиталовият пазар е създаден именно, защото има излишна покупателна сила, която трябва да се преодолее? Нали хората са имали спестявания през социализма, но не са имали за какво да ги похарчат, защото потребителските блага са били ограничени.. тогава изкупувайки ценните книжа- как възстановяват спестяванията си? (със сигурност греша някъде)
  5. Първи курс МО съм и учим обща икономическа теория, но има неща, които не са ми ясни: 1. Какво означава, че при правителството на Луканов се водела политика за освобождаване на част от цените?? Цитирам от записките си: "Правителството на Луканов- да освободи част от цените на благата; отнема покупателната сила, което е ефективно; ако директорите на предприятията разберат, че част от цените са освободени- те се ориентират да не предлагат на пазара." 2. Какво означава терминът спекулация... търсих по икономически речници, но още повече се обърках! 3. Какво означава да се въведе ценово огледало (това е една от примерните мерки в условията на трансформация от планово към пазарно стопанство)
  6. Linds

    малко помощ :)

    Кой е органът, който регулира производството и разпределението на блага в ПЛАНОВАТА и ПАЗАРНАТА икономика??

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...