Отиди на
Форум "Наука"

Iva Nikolova

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Iva Nikolova

Iva Nikolova's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Аз точно това се опитах да поясня, че не ме интересуват изчисленията по този конкретен чертеж, а изобщо за такъв тип конструкция. Ще ми трябват и за сноуборд и за кънки и за колела и ред други неща и просто ми се иска да мога да изчислявам каква засилка ще трябва за да се достигне определена скорост и според даден радиус на рампата за излитане, каква ще е траекторията на летене(параболата).* Общо взето ако съществуват формули за изчисляване на тези неща да ги споделите с мен *Не ме интересува да получавам 100% точни данни, а приблизителни, затова не ме интересува да се включват факторите триене и въздушно съпротивление. Измислете си някакви средни стойности за тези две неща.
  2. Здравейте, исках да ви попитам дали може да ми помогнете с изчислението на различните параметри на параболичен летеж (скок). Аз не съм физик, имам основното училищно образование по физика, но ще ми е изключително полезно в това което правя да умея да изчислявам параболичния летеж. По следната КАРТИНКА бих желала да мога да изчислявам следните неща : 1) Как да изчислявам според даден наклон каква скорост ще се развие? (знам за наличието на силите на триене в зависимост от настилките, но просто ако може да ми кажете някаква основна формула и пояснение) 2) Как да изчислявам траекторията на параболата на летене (максималната височина, дължина на летежа и др.) 3) Как да изчислявам дъгата на рампата от която се излита и как дължината и градуса й влияят на параболата? Благодаря ви предварително за отделеното време и помощ и се надявам да не подходите със насмешка към моята некомпетентност по въпросите на физиката.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...