Отиди на
Форум "Наука"

landgraf

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ landgraf

  1. Значи, геостационарната орбита би трябвало да рече, че спътника се движи заедно със земята, демек, скоростта му е равна на 2*пи*/Т, като за радиус взимам 46 164 км = 46 164 000 м. Намираме скоростта, и по следващата формула за нормално ускорение получаваме а=v^2/r. Не помня точно какво получих, но не беше нито едно от посочените 3 неща. Другата задача Единия радиус ми е r, а другия ми е 3r, T1=T2 - периодите, и по същия начин както в предната задача - замествам, получавам и като разделя едното ускорение на другото получавам някакви пълни простотии, които по мои изчисления са верни. третата задача Намирам 2-рата производна на ъгъла, т.е. 6t и пак там замествам едно-друго и нищо не излиза... получавам не този отговор, който е даден в отгорорите, а друг. Ако можете да помогнете, благодаря, ако не, пак благодаря за вниманието.
  2. Моля да ми помогнете да реша няколко задачи по физика, нещо не ми се получават отговорите, които са дадени в сборника... Задача.1.) Нормалното ускорение на спътник, движещ се по геостационарна орбита, която има радиус 42 164 км. е: а) 0.223 м/с^2 б) 9.8 м/с^2 в) 98 м/с^2 Задача.2.) Две материални точки се движат по окръжности с радиуси R1 и R2, като R1=3*R2. Ако техните периоди са равни, то отношението на центростремителните им ускорения а1/а2 е равно на: а) 0,3 б) 3 в) 0,9 Задача.3.) Тънък диск с радиус 25 см. се върти около ос, минаваща през жентъра му и перпендикулярна на повърхността на диска. На колко е равно нормалното ускорение за точките от периферията на диска след 6 секунди от началото на движението му, ако ъгълът на завъртане на точка от периферията на диска като функция на времето е Ф=4t+t^3, където ъгълът е в радиани, а времето в секунди: а) 1686 м/с^2 б) 24 м/с^2 в) 3136 м/с^2 г) 196 м/с^2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...