Отиди на
Форум "Наука"

KhanTelerig

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ KhanTelerig

  1. Аз се питам защо не направиха филм, за някоя от великите български битки, а не спряха да бълват и величаят "герои", които реално не се отличават с нищо кой знае какво. Спартак разгневен роб, на който лично аз не бих преписал всички тези интелектуални способности, които вие и снимачните екипи му давате. Може би не е бил обикновен малоумен гладиатор, но дори да е бил надарен с умствени способности не е имал къде да ги развие, за да отговаря на "фактите" за умело водене на бойни действия, стратегия на война и т н. Предполагам сами разбирате разликите между гладиаторската битка 1 срещу 1 или 3 срещу 3 и битките за които са обучени легионите на Рим и всички формации и стратегии. Целия му успех е основан на късмета да завари Рим в незавидно положение.
  2. Ами то наистина смешно, обаче в онези времена тези действия не са смятани за педерастия, а за тотално надмощие, така че не е изключено...
  3. Допускате ли възможността Балдуин да е умрял от раните си и от мъченията (предполагам и изнасилвания) които е претърпял. Защо нееднократните нахлувания на кръстоносци и грабежи по българските земи са ни озлобили доста, пък и самата битка не е била лека с тези бронирани войски. Аз лично бих го измъчвал мноооого време. Никой не можа да каже какво точно е станало, но все си мисля, че тогава военнопленници не са се ползвали със специални привилегии, независимо от статута им.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...