Отиди на
Форум "Наука"

Head

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Head

  1. Не го приемай като обвинение, критика или нещо подобно. Ако твоето предложение се различаваше от Гугъла, щях да го приема за вярно без съмнение, но пустия всезнайко обърка картинката
  2. Точно затова се обърнах за съдействие към вас, но след като ISTORIK ми го преведе, както и Преводача много се обърках. Допускам, че и Преводача може да има сполучливи преводи, но точно пък на мен ли ще се случи?
  3. Уважам и двете, Митак! Ако скоро ми се отдаде възможност да посетя колегите там ще се обадя, да знаеш!
  4. За тийнейджърите си прав, но това си е синдром на преходната възраст през, който минава всеки един от нас и са много малко децата, които успяват да не подражават на масата и да се отличават с нещо от нея. Именно тази им способност да съумеят да се предпазят от жаргона, стила на обличане на определена социална група и т.н. ги прави успели единици в последствие. Но на сегашното време това му е хубавото - всеки има право на избор. И точно личният избор е нещото, което те прави различен по един или друг начин. Защото, когато всички ходеха със сини и червени връзки пак всеки е бил различен, но го е било страх да го изрази и покаже,а тези, които са се осмелявали да не се бръснат или да носят къси поли са си понасяли последствията. Няма да забравя как в университета един колега ходеше с брада и няколко преподаватели го питаха с какво се различава от останалите, че не се бръсне. По-умен ли е, по-красив ли е...Но човека така си беше решил и така си ходеше. Та мисълта ми е, че всеки трябва да се развива и различава по начин, който сам намира за най-добър за себе си. Аз лично смятам, че не брадата или липсата й, не мастилото под кожата или шоколадовия загар, не костюма или широките дрехи те правят различен, а това което имаш в главата. Защото винаги ще има още един, който не се бръсне (или който се), още един който си е татуирал Христос, икона, герба на България или нещо друго, но са малко или изобщо не съществуват хората, които ще се изразят като теб, ще направят това, което ти ще направиш. А глупави татуировки винаги ще има, защото винаги ще има глупави хора. Но пък точно това ще прави умните различни от тях.
  5. Малко съм объркан вече - "Noli se trade, noli desiste" го преведе преводач, а "Nunquam desiste! Nunquam redono" си излаза в Google Преводача. На кого да се вярва сега?
  6. Т.е "Никога не се предавай = Nunquam noli se trade" ?
  7. Защото ми го преведоха като "Никога не се предавай, никога не се отказвай". Възможно ли е да е правилно и така?
  8. Здравейте, Може ли да помощ с превода на следния израз: Noli se trade, noli desiste? И изобщо вярно ли е написано? Благодаря!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...