Отиди на
Форум "Наука"

luflee

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за luflee

luflee's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Точно за това говоря. Търся истинския оригинал,не оригинал на адаптираните детски приказки.Предполагам,че мога да го открия на немски и евентуално английски,но ми трябва на български. Мислите ли ,че в Националната библиотека ще го има?
  2. Здравейте! Търся оригиналните приказки на братя Грим. Моля някой,който знае от къде мога да ги закупя или наема,нека да ми пише. Става дума за град София. Знаете ли дали ги има в Националната библиотека? Благодаря Ви предварително!
  3. Според вас какви са плюсовете и минусите на българското училище през Възраждането и това сега? Може ли да се направи въобще някакво сравнение между тези периоди? И какво бихте върнали от 'старата школа' в днешни дни,ако имахте тази възможност?
  4. Аз си представям българската еволюция под формата на много нови технологии ,но не знам дали това е правилно . Примерно Дубай за последните 10 години много се промени.Това не е ли вид възраждане? Но естествено не може да става и дума България да се превърне някой ден в такова нещо. Чудя се дали ,ако всички българи по чужбина се върнат ,ще стане по- добре или пък по- зле... Факт е ,че заседналото мислене на българина пречи да се чуе гласът му ,а вместо това политиците си пълнят джобовете с пари. Вместо да гледаме напред,ние сме се обърнали към миналото (към Първото българско възраждане например) и обясняваме на чуждинците , колко велика страна е била България едно време... Според вас има ли хора в България,които се опитват да възродят (така да се каже) страната? Примерно Мартин Карбовски може ли да бъде пример за протеста на обикновения българин ? Макар че журналистите прекалено се изложиха в последните години. Ами Слави Трифонов не придава ли една комерсиализация на българското минало със съвкупността от просташки изказвания и 'хайдушки песни' в репертоара си ? Въобще има ли пример за хора , живеещи днес, които имат потенциал за Второ българско възраждане?
  5. Според вас възможно ли е второ българско възраждане? Имах спор с няколко човека на тази тема.Според мен не е възможно , тъй като в днешно време съзнанието на българина е заето с 'американизирането' и 'американската мечта' , търси се работа извън България, вместо да се остане тук и да се спомогне по някакъв начин за развитието на държавата. Освен това образователната система също играе някаква роля. Ботев и Вазов , както и много други български поети не се учат с желание и разбиране,а се учат наизуст едва ли не, с досада. Културата при младите хора е много по- далеч , от колкото е била при техните родители. Няма го това изграждане на личността. Пък и политиката има пръст в това, да не просперира държавата. Вие на моето мнение ли сте?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...