Отиди на
Форум "Наука"

Iskam da znam

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Iskam da znam

  1. Ама може би като видят, че примерно България се подобрява да ме убият (примерно ако аз съм министър), обаче ако в БГ вътрешни организации стоят зад политическите убийства може да ми се размине защото мафиотите може отдавна да са си отишли, ако обаче външен фактор стой зад тея неща не знам тогава. Или ако ме накарат да слугувам на чужди интереси ако кажа не сигурно ще има санкции, обаче да служи българския народ за чужди интереси е по лошо отколкото да се справяме сами. (казвам това хипотетично, да не кажете че съм маниак на тая тема просто понякога се ядосвам като гледам хората да бездействат и да прахосват потенциал и да загива българската нация, поне е наш дълг вместо да бягаме в името на старите поколения да се вдигнем срещу лошите, не може държава с история от 1300 + години, изживяла 2 чужди владичества, чуми и епидемии, войни и какво ли още не, да загине заради няква си демографска криза)
  2. Вместо да даваме танкове и да ги подкрепяме за ЕС, да върнем на злото със зло. Стига сме се правили на добри. И да сме добри с тях те няма да се имат за българи, не и докато имат дипломатически отношения със Сърбия. Не искам да обиждам, но това панславянство, Велика Сърбия, братска Русия и т.н. е като чума за България. Винаги са бели против нас и ни си го заслужаваме защото сме прекалено меки с тях. Трябва да се обвържем с Унгария както и с Турция (избираме по-малкото зло) защото Румъния според мен има смесени чуства към нас ( пък и там учат за Румъно Българка Империя сиреч ВБЦ), Сърбия пък ни мрази (политиката, хората май не), а Гърците те винаги ни мразят даже и през турско владичество са изгорили книгите от библиотеката в Търново. Ако това са приятели не знам. Трябва да започнем да ги прецакваме. Стига сме се мислили за малоценен народ. Знам, че имаме потенциал. За такова малко съотношение към територия и население сме дали много на света и то като се има предвид 500 години турско владичество ( е вярно някой са били в Америка като Асен Йорданов, но са казвали, че са успяли именно защото са българи). Един ден ще се оправим. Когато малкото трезвомислещи от моето поколение дойдат на власт, а старите поколения се изчистат. Знам може да кажете, че съм малък, че не разбирам, че може ако стана политик и аз да крадя, но наистина не бих го направил.
  3. Защо трябва да се оставяме на сърбите и на всички българофоби????? Те говорят само мръсотии срещу нас, пълнят главите на чужденците с глупости, например отново в такъв форум, само че македонски, един луд сподели как е лятото разкарвал рускиня из Охрид и тоя я питал дали знае за Кирил и Методий.Tя му казала, че е чела в учебника, че са българи.Tоя се ядосал и й казал, че ние крадем историята им и всъщност братята били македонци! Даже самите българи, особено моите връстници, мислят че наистина има македонска нация!!!! Защо ние не защитаваме историята си така както тях? Вместо да строят молове (и без тва има много, а хората с пари малко) да направят някакъв паметник олицетворяващ Македония като едновремешна част от България като контра на статуята на Ал.Македонски в Македония и за това, че си усвояват цар Самуил за техен. Да се направят и грандиозни паметници за Средновековната ни история, за загиналите, за Апостолите и така нататък. Тези, които ни управляват или не са българи, или не им пука, или не познават историята ми (визирам Бойко - обикновен пожарникар) и докато пенсионерите си избират неграмотни управляващи ще е така. Не може един пожарникар, бодигард, чалга певец да управлява, те като че ли гледат кои е по-чаровен, изобщо не гледат умствените им качества, ама и да гледат то като подкупят циганите пак същото. Не знам какво ще стане с България, сигурно нашите ''мили'' съседи ще ни заграбят.
  4. Ама аз не плюя против България, даже напротив бих защитавал нашите интереси, но имах предвид, че ще ме е срам защото така излиза, че ние живеем в лъжа и се мислим за жертви. Ако не ми пукаше да не мислите, че щях да се регистрирам и да ви питам.Просто се чуствам объркан защото историята има различни гледни точки и катосъм свикнал да чувам, че ние сме жертвите започнах да се съмнявам в това като разгледах и чужди версии за ПСВ, Балканските войни и Средновековието. Като казах за Първата Балканска война си спомних как в един форум за модове на една игра (Medieval Total War 2) имаше дискусия за това как българската армия изиграла най-малка роля в Балканската война, и че без сръбска помощ нямаше да превземем Одрин. Имаше и други бисери (ще трябва да ги намеря) и много се ядосах. Ядосвам се също така и за това, че много българи са русофили, особенно в клуба по история веднъж спорих с едни според, които Русия била най-велика, и че трябва да се обвържем с тях само защото са ни освободили, а аз им обясних за поробването на Волжска България през 1547 и как заради панславизма никои не признава културното влияние на България сред славянските народи, но те ми отвърнаха, че това нямало значение, и че не трябва да сме със Запада, а с СССР. Та аз не съм "перкенде" плюещо с/у България. Истински перкендета (нз кво означава) са родителите ми както и по възрастните защото те само се оплакват и нищо не правят, майка ми постоянно гледа турски сериали, веднъж пък я попитах защо се задоволява с това заплащане (500лв.) и с това работно време (12 часа) при положение, че в западна европа поне хората взимат за същата работа повече пари, а работно време е по-късо и имат повече време, а тя ми каза еми така са решили от ''горе''. И не говоря изобщо излизъл съм на протести нищо, че винаги сме по 20 човека, и влизам често в такива конфликти с мой връстници и възрастни.
  5. И все пак вярвам, че в нашата история има по-малко измислици, даже никакви с изключение на произхода, даже има велики дела, които не са ни известни и за, които сигурно никога няма да научим. Мисля, че сме по успешен народ от сърбите, без нас нито щяха да имат империя, нито нищо. Да не говоря, че ни изкарват и предатели. Не знам защо злобеят толкова. На много лошо място се е заселил хан Аспарух....... с такива съседи.
  6. http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=25334&start=15
  7. Тази карта ме съмнява да е истинска, обаче защо сърбите си вярват? http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=6574&sid=f7536708c303bfd284025041efbc59eb http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=22751
  8. Здравейте, специално се регистрирах защото попаднах на един сръбски исторически форум в кого се твърдеше, че българската армия е извършвала зверства над сръбски цивилни през ПСВ. Също така според тях ние сме сърби, а прабългарите са тюрко-татари. Наричат ни и цигани, че сме примитивни и прочие. Искам да попитам имат ли основание да им вярвам. Попитах госпожата по история за това и тя каза, че не трябва да им вярвам, но последно време съм объркан и не вярвам на нищо, даже веднъж, докато четох сръбския форум, започнах да мисля, че ние наистина не трябва да имаме претенции към Македония или Западните покрайнини. Имаше и една тема за топоними със сръбски корен в Европа и изкараха, че във Франция се срещат такива, а аз си мисля, че те са от катарите, които са имали влияние от богомилите, а те от своя страна са българи. Запознат съм с нашата история и знам за това, че Белград е построен по заповед на княз Борис и съм цел за така наречения словеносръбски език, който е бил официален в Сърбия от средата на 18 до началото на 19, та езика е редакция на руската версия на църковно слявянския, който е известен пък като старобългарски, смесен с сръбски диалекти, но накрая е направена нова редакция на сръбския за когото са използвани няколко сръбски диалекта, за да може всички, от селяни, до буржоазия да разбират езика. Та исках само да ви питам защото не искам да се окаже, че те са прави, а ако са прави ще ме е срам да съм българин.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...