Отиди на
Форум "Наука"

Daniela_Tancheva

Потребител
  • Брой отговори

    13
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Daniela_Tancheva

  1. Предполагам че не един човек, е провеждал експеримента и е правил подбор на участниците,а изследователски екип.

    Но в основата на нервната дейност са принципите,"сравнение"и "асоциативност",така че е нормално да се предположи че в поведението си човек се сравнява с подобни на себе си,както и че търси в другите близки на собствените си качества.

    Аз лично съм на мнение че характера не е строго обособен и човек се променя по лесно от колкото се предполага, в зависимост от социалната атмосфера в която се намира,"с каквито се събереш,такъв ставаш".

    Аз също мисля, че средата в която се намира човек, определя и характера му.

    Четох за една американска психоложка Каръл Дуик, която е провела проучване в Университета Станфорд, което показва, че характера на човек е много по-податлив на промяна, отколкото сме смята.

    http://www.zdrave.bg/popup.php?c=n&id=2546

    • Upvote 1
  2. Земетресения има от край време, но с календара на маите хората започнаха да виждат всяко следващо като последното. Само внушения. Едно е да вървим към разрушаване на света малко по малко, друго е от раз всичко да изчезне.

    Нещо като се случи за пръв път и се започва с поредния армагедон - в САЩ избраха Обама и хоп - края на света, изригне вулкан - края на света, пуснат ли филм за маите - пак идва края на света, може да имаме черен папа - значи пак идва края на света.

    Пускаха предавания преди 24.12.12 за хора, които се подготвят за това по цял свят - нямам против да са подготвени за всичко, но като че ли пророчествата и идеята за Деня на страшния съд им пречи да си поживеят до колкото е възможно нормално.

  3. Ако не пукнем от смях поради глупостта на пророчествата.

    Точно!

    Едва е минал поредния край на света и до месец вече се говори за следващия ...

    Даже четох една статия, в която са описани предполагаемите дати за края на света за 100 години напред :fool:

    Явно голяма част от хората си падат по тези неща.

    • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...