Отиди на
Форум "Наука"

DartM

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за DartM

DartM's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Вярно се поотклонихте със заяжданки и себенещо си, което може би е нормално за комуникацията във форумите, но не прави темата с по-наситено съдържание от към търсене на поставените й цели. Мен като неопитен форумАн ми е малко трудно да пресявам така, но..... Ко да праИш.
  2. Страшни сте, давате ми допълнителна мотивация и задължение, вече не само към мен самия, ами и към вас. Благодаря.
  3. Благодаря Ви много за изказаните мнения. Ще взема в предвид думите ви и ще се опитам да си сглобя най-добрата за мен система. Ще започна с един план и ако се наложи и е по-удобно и практично може и да го сменя. Интересно ми е да видя дали мога да ги уча качествено едновременно, трябват ми по скоро за битово общуване отколкото за някакви по-големи цели. Не отхвърлям варианта да зарежа всичко по някое време, но дано не се предам. Разбирам, че е по-добре да се задълбоча в деревните езици и диалекти, но като цяло не открих много научна литература за тях на ненаучен език. Тези езици, които съм си поставил за цел са с общ идноевропейски произход, искаше ми се да намеря нечий труд, в който са направени сравнения между тях, но още не съм. Като цяло мисля да го правя по-скоро като хоби отколкото да се отдавам напълно, защотомай имам нуждата да се храня и с органична храна. Благодаря ви още веднъж и се надявам, ако някой ден нещо ви подсети, че може да бъде полезно за постигането на тази задача, да го споделите...
  4. Здравейте, бих искал да се обърна към вас с молбата да ми дадете някои полезни съвети и мнения относно личната авантюра, която съм наумил да осъществя. Езиковата ми култура към настоящият момент е доста скромна, по разни причини не се справям добре с родният ми български език, да не говоря за чуждите, които почти не присъстват на трапезата ми. В училище не положих достатъчно старание и не бях много внимателен в часовете по български език и сега, за да мога да общувам пълноценно с по-голям кръг от хора се налага, меко казано, да понаваксам. Решил съм да поправя малко грешки от миналото и възнамерявам да науча няколко езика. Имам намерението да науча както българският така и паралелно английски, руски, френски и испански. Надявам се да опровергая след време хората, които още от сега ще обрекат на неуспех моето начинание. Според мен съществува тази възможност и възнамерям да я осъществя във възможно най-голяма степен и в сравнително кратки срокове. Нямам намерението, а и знам, че не е възможно да ги владея писмено и говоримо перфектно, но мисля да опитам. Като за начало възнамерявам да се запозная с основните неща ("Увод в Езикознанието" например) и в последствие с паралелно изучаване на отделните грамтики. Не знам какъв точно обем от информация би ми бил необходим и достатъчен, за изпълнението, също така, какъв метод на възприемане и тренинг да използвам, разчитам на насоки от ваша страна, тъй като предполагам имате по няколко езика в джоба си. Ще се радвам на окуражаващи, обезкуражаващи и друг тип коментари, които да ми помогна да се предвижа по-...... към целта си.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...