Отиди на
Форум "Наука"

RTT

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ RTT

  1. RTT

    СЛОВО

    Здравейте, Художник съм, трябва ми за картина надпис със съдържание СЛОВО на следните езици: Старобългарски ( ако някой даде инфо да даде инфо и за периода на надписа) Иврит Гръцки Арабски Латински трябва ми за картина , то и гугъл преводача дава някакви знаци, но не е лошо да се допитам и до други хора , стига да има желаещи да споделят знание. Благодаря !
  2. Случайно попаднах на темата , тъй като и мен ме интересуваше тоя въпрос, скоро писах мейл до Института за Български Език към Българска академия на науките http://ibl.bas.bg/ Ето и отговора: Здравейте, Според "Официалния правописен речник" от 2012 г. "вземам" и "взимам" са дублети, като вариантът "взимам" е отбелязан като непрепоръчвана форма, т.е. по-правилната употреба е "вземам".

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...