Отиди на
Форум "Наука"

BSODMASTER

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ BSODMASTER

  1. @vorfax Не това имам предвит - просто всичко е относително и по-някакъв начин закономерно. Как може да си представиш не-предначертаният живот, като всички събития зависят от други такива. За всяко събитие има причина а зад тази причина стои друга една и така вероятно до началото на света. @sirius Точно това искам да кажа случайността не съществува - тя също е относителна, ако тя обаче съществуваше ( което обаче ми е непонятно как би могла да стане ) тогава вероятно бъдещето нямаше да бъде само едно. Не знам да ли ме разбирате какво искам да кажа, но искам да подчертая че това си е лично мое разсъждение.
  2. Може и да е така но все пак се раждаме с определени нужди нали ( което всъщност не е толкова важно защото това е един от безбройните фактори нали така ). Имам предвит че няма нищо случайно. Вие как мислите?
  3. Според мен свободен избор няма - ние или взимаме решенията си импулсивно ( което е почти предсказуемо спрямо някои проучвания на мозъка които четох в интернет ) или съзнателно сравнявайки изборите които имаме. Ние се раждаме с определени нужди и характер и според тях и още хиляди 'променливи' неизвестни все още за нас ние взимаме свойте решения. Заради безбройността на тези фактори на нас ни си струва, че съществуват случайности и че имаме някакъв избор. Защото за мен единственият свободен избор е случайността, но като се замислиш и тя не съществува защото трябва да зависи от нещо ( например: зарчета, карти интуиция и т.н ). Според мен ако открием всички парченца на пъзела свят ние ще можем и да предсказваме бъдещето, а от това излиза че ние сме просто актьри в един филм, които нямат никакво влияние върху него и просто усещат, чувстват събитията. Това беше моето лично мнение - сега ще се радвам да чуя и други гледни точки.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...