Отиди на
Форум "Наука"

Stephanus

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Stephanus

Stephanus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Естествено е като всички съвременни и не толкова съвременни атеисти да не можеш да прозреш, че дискусиите и доказателствата свързани с "Богът който Е" не са предмет на изследване от страна на науката. Науката има за предмет на изследване и обяснение - "творението", докато Бог е Творецът и няма как да го изследваш и доказваш научно. :-) Дали някога ограничените атеистични умове ще схванат това? едва ли защото редовният им номер е да противопоставят "науката" на "вярата в Бога" - нещо което съществува само в ограничените им глави, защото те не си противоречат.
  2. По 1 - Аз не виждам в Евангелията да пише , че Пилат е добричък, но щом настояваш. :-) По точка 2 - Аз нямам твърдения че Исус е написал нещо ( разбираемо защо не отговаряш ) По точка 3 - Нищо съществено не казваш, освен че затъваш още повече :-) Твърдението ти не отговаря на историческите документи. По точка 4 - Попитах те какво е заменил Павел в Писанията т.е. къде (в Писанията) има антиримски призиви и как те са заменени в "новите" писания пп: дискусията е чист офтопик, по твоя вина. Ти и обкръжение не пишете по темата и то не само защото не сте компетентни а и защото ви е яд, че няма как да скриете истината.
  3. ми да се посмеем първо на твоите "мъдрости" :-) "Приказките за измиването на ръцете от 'добричкия' Пилат и миролюбивото учение на Исус са си точно ... приказки, дело на римският гражданин от еврейски произход Павел. Последният решава да разпространи новото учение извън границите на Юдея, но е наясно, че за да бъде прието то от нееврейското население на империята, е необходимо то да се преработи в по-политкоректен вид. Затова антиримските призиви са заменени от смирение и непротивене на светската власт за сметка на евентуално задгробно благоденствие. И в крайна сметка сентенцията 'кесаревото - кесарю' допада на римските императори и три века след описаните събития те узаконяват Християнството като официална религия. " [ цитат: Last roman ] Първо аргументирай се по-ясно и с доказателствен материал по следните точки: 1. какво искаш да кажеш относно Пилат ? 2. "миролюбивото учение на Исус са си точно ... приказки, дело на римският гражданин от еврейски произход Павел" ? т.е. това което четем за Исус от Евангелията е писано от Павел ? какви доказателства представяш за авторството на Павел ? :-) 3. Павел е решил да разпространява неща измислено от него самия ? :-) :-) това ли твърдиш ? 4. Къде точно е имало антиримски призиви и къде те са заменени ? :-) аха така ли ? ами напиши тогава какво има :-), и не ми пиши какво няма
  4. Досега не съм забелязал някаква намеса на модератора. :-) Май е време. Иначе не се учудвам на заяждането на римския маниак. Внушил си е че разбира от история и още повече римска. Ако разбираше моне малко нямаше да се излага със мнения, че и цели теми, че Св. ап. Павел е създал християнството. :-) :-) Иначе съм съгласен, че този фгорум е по -подходящо място за атеистичните келешчета като Романа. айде бегай да да си донаучиш за християнството... , че си гола вода.
  5. Ми естествено, че няма - то по принцип "атеизма" - не е нищо друго освен отричане на Бог и всичко свързано с Него. т.е. безбожие, но аз твърдя, че атеистичните ти убеждения не са рационални (по-смисъла който и ти вложи по-горе). .... и т.н. но всъщност понеже тъй и тъй не би изложила убежденията си, то може да приключим с твоето становище. Няма да споря.
  6. Май не можеш да обосновеш атеистичните си позиции. Аз също бих могъл да кажа: По същество атеизма е бягство от рационалното мислене. Всеки дебат е обречен на това атеистите да не се обосновават логически и само да си повтярят в какво "вярват"(тук е доста съмнително дали го вярват). :-)
  7. :-) :-) Ако можеш да защитиш атеистичите си позиции - отвори подходяща тема и ще се включа.
  8. Предлагам за момента да не дискутираме ситуации, които темата не изисква. :-)
  9. Именно Браво, Точно по тази причина има много и различни форуми, за да може възпитаният форумник(каквито рядко се срещат) на участва в този в който му е интересно и иска да дискутира. Всеки има право да си избира ценносттната система и право на избор, както си казал. Мисля, че най-нормалното нещо във форум християнство е да се дискутира Библията. А този който не му харесва - да си използва правото на избор. Нали? Що се отнася до "страхът от Бог" - който коментирах(и то по конкретен стих), освен че няколко пъти отбелязах че това не е просто чувство на страх от "нещо си" а, е доста по комплексно състояние на отношнието ни към Бог. Да добре възпитаните деца уважават и почитат родителите си, за разликата от болшинството от съвременното поколение, които дори още преди 10-тата си година вече могат да ругаят и обиждат родителите си(но това е друга тема). И искам да отбележа, че постовете ми за "страхът от Бог" са свързани именно с конкретни стихове където се говори за това (нарочно се повтарям). Разбира се може да се говори и за Божията любов , а също за много други теми според обявената тема. Така, че е глупавичко да се срещаш постове от сорта на: "Майки, я по-добре си обгрижвайте децата ... " и т.н. , което е си е чист спам.
  10. "Страхът от ГОСПОДА е начало на мъдростта и познаването на Светия е разум." Стихът от книгата Притчи "казва", че човек би постъпил умно, ако има респект и уважава Онзи който е сътворил всичко и него самия. Страхът от Бог е доста по комплексно отношение отколкото страх на дете от инжекцията при чичо доктор. Това отношение включва и уважение, респект, почит (не случайно и думата страхопочитание). Когато човек върви разумно по стъпките, които Бог му показва той стига и до състояние в което вече знае повече неща за Твореца си или както стиха завършва: "познава Бог", а това вече наистина е разум. Съвсем противоположно отношение е това да отричаш и да се противопоставяш на Бог, защото разумно ли е гърнето да се препира и репчи с Грънчаря, който го е създал. Ни най-малко, затова и е писано:"Рече безумецът в сърцето си: 'няма Бог' " Страхът не е посочен, като причина за творението. Причината за творението е Твореца, а страхът е началото към опознаването на Твореца. А във един друг аспект: когато си нарушил нормите на Твореца то тогава си виновен пред Него. И е съвсем логично, ако си виновен пред някой по-силен от теб, да се боиш. И тъй Бог наистина не ни е създал, за да треперим от Него, НО .... това "НО" е, че Бог също няма да допусне да му се качват на главата (образно казано). Ето защо на много хора няма да им е леко в съдния ден. Поздрави.
  11. Щом казваш, нещо като - x два пъти отречено ще се получи, ама ......... почти съм сигурен че няма да схванеш какво ти казвам. То е хубаво в тия форуми модераторите на сложат IQ бариера.
  12. ъхъ, като тази: "От амеба до принц" ....... Приказката за еволюционния произход на хората е модификация на приказката за принца дето целунал жабата и ..... :-)
  13. :-) ех съжалявам не аз раздавам разума. Кой каквото си е получил да си го ползва със здраве. Пък който не е получил да не се притеснява, то наказанието му вече е в сила. По смешни са изказванията на наследниците на приматите, ама .......нейсе.
  14. Ти не се бой, за първите става дума.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...