Отиди на
Форум "Наука"

Ayra

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Ayra

Ayra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. И аз се блъскам с една задача от известно време. Може да ви се стори лесна, но мен ме спъва. Става въпрос за следното: Имам таблица с 2 (може и повече колони) В първата А2:А40 (много повече от 40 са всъщност) имам записани кодове, които съдържат букви, циври и спец. символи. SS/12345 (например) Във втората В2:В40 имам цени. Искам да вкарам код (като този във А колона) в клетка D2 и EXCEL да претърси А колона за съвпадение. Ако намери такова искам да сложи съответстващата му стойност от В колона в клетка Е2 (напимер), тоест, когато вкарам някакъв код и се окаже, че той съществува в А колона искан да изкарам съответната му цена. С дуги думи: D2 e е променлива чрез която преравям А колона, а формулата ще бъде прикрепена към клетка Е2. Тука следва да добавя, че в колона А записите са уникални и няма съвпадения. Т.е. след като намери първото съвпадение може да прекрати търсенето. Ако нама съвпадения между вкарания запис в D2 и съдържанието на колона А нека да остави 0 в колоната за цена Е2 Tа това е с две дуи. Благодаря предварително за помоща. Айра

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...