Отиди на
Форум "Наука"

Klav.tc

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Klav.tc

  1. Предлагам на вниманието Ви в съкратен вид същността на теорията ми по отношение силите, които действат на Земята и механизма на това въздействие. Използвайки средната ъглова скорост на прецесията с методите на динамика на материална система (възприета с известни условности) определих центъра на подвижно твърдо тяло в недрата на Земята, отстоящо на около 36 метра от масовия й център, посока северен полюс. Тялото е с изчислена маса 1,0749 х1023 гк. Или по- малко от 2 % от масата на Земята. Това ядро е подложено едновременно на въздействието на 3 сили, което от своя страна определя положението на ротационната ос на планетата в пространството. Едната от тях, проекция на гравитационната - в рамките на половин година ускорява, а в другата половин година забавя скоростта на движение на Земята около лънцето. Големините, модулите на тези сили се определят за всяка точка от траекторията й на движение. Аз съм ги пресметнал за 36 точки, т.е. през 10 градуса, включително стойностите на ускоренията (закъсненията). Посочените сили променят своите стойности от 0 до максисимум и отново намаляват до 0 в рамките на половин година. Тази теория, свързана със земното ядро обяснява явления като Ледниковата епоха, така също без да навлиза в противоречие и описания в Библията за много мек и влажен климат, а също и описанието на Платон за двете реколти на Атлантида. При положителен интерес ще представя пълната математическа разработка.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...