Отиди на
Форум "Наука"

северняк

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ северняк

  1. Хипотезата,че без колониите,нациите-колонизатори биха били по-богати е много интересна.Т. е. изнесли са национално богатство към кого?Към колониите,може би?Или просто са го пропилели в самото усилие?Ако не звучеше глупаво,щеше да е смешно!Другаде е заровено кучето,такд да се каже.Евтините или ценни ресурси-роби,злато,подправки и т. н.И в момента,в който добиването и транспортирането им стане неизгодно или пък местните народи се преборят за независимостта си всичко приключва. Хм,и още нещо.За изключителното качеството на американския народ.Аз пък съм застъпник за ВИСОКОТО КАЧЕСТВО НА ДЪРВЕНОТО ЖЕЛЯЗО.Ще поясня моята,когато Вие,Южняк-вашата.Безпокоя се,че и двамата сме прави.
  2. Ще ви разкажа една истинска стория.Един човек отглеждал овце,малко на брой,но пък се грижел добре за тях-хранил ги,чистил им.Изобщо бил добър стопанин.Но вече остарявал и ще не ще,трябвало да ги продаде.Стоката била хубава,хванала цена.Той поплакал малко за живинките си и забравил.Минала година,две.Една чудна пролетна вечер,когато всичко било зеленина и цвят,излязъл да поседи пред портичката и да се порадва на света.Там го чакала една от неговите овце.Познал я веднага,била лична.Там овцата и умряла.Затова се върнала.Разказах тази история на най-умния човек,когото познавам.Той сподели,колко труден е бил денят му и попита с овце ли смятам да се занимавам?Описах я на най-добрия си приятел.Той каза,че кучето му го правело редовно,без да умира разбира се.Разказах я и на един,който отглежда овце.Той каза:"Хм,туй нищо не е!Аз к'ви случаи имам!"И ми се оплака,че една негова овца била такъв олуз,че се принудил да я убие.От което аз разбрах колкото вас.Дядо ми,също селянин,казваше,обърквайки пространства и времена,хвърляйки ни в недоумение:"Както си живял,там и ще умреш"

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...