Отиди на
Форум "Наука"

Karan

Banned
  • Брой отговори

    111
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Karan

  1. Преди 15 часа, Скептикът said:

    Може да питаш индианците, чиито деца-метиси, са говорели само испански/португалски и грам не са разбирали от майчиния език.

    15ти век - Религиозен фанатизъм, мисионерство, йезуити...

  2. При война, набези и завладявания на чужди територии завоевателите си взимали жени от победените нали така?
    Вследствие имали и деца от тези  жени. Отглеждането и възпитанието на децата и тогава и сега на 90% е работа на майката.

    Та тези майки на какъв език са разговаряли и пеели на децата си? На родния си език или на непознатия език на воина който ги е отвлякъл..? 🤔

    • Харесва ми! 1
  3. Преди 44 минути, makebulgar said:

    Чудно е тези кораби като кацнат на Марс или Луната по какъв начин ще слизат хората от тях и по какъв начин ще се разтоварват товарите им, при положение, че ще кацат вертикално, а пътническите и товарните отсеци ще са на върха над резервоарите.
     

    Hollywood ще помогне

  4. Тоя бил  буква Q, други 10 били буква J, по-нататък двама били буква N ... и какво..? Какво доказва това? Знае ли се колко е бил общия брой на цялото население? Ако са били  200 000 колко проби трябва да се иследват, за правдоподобни изводи -20, 200, 2000, 20 000? На тая мешавина на балканите и тогава и сега, не знаеш ли историята на живота на скелета в дупката, значи всичко лежи на фантасмагори..? Днес всички по- заможни са се юрнали на ДНАтестове и се кефят на някави абривиатури дошли по пощата от запад, които срещу съответната сума им казват какви са и от къде са. А някой беше казал, че народността не е биологична категория, а историческа...

    • Харесва ми! 1
  5. On 23.02.2020 г. at 11:17, miroki said:

    Неизвестно.

    Поне знаем, че Теофан ни е кръстник, като ни нарича оногундури и котраги.

    Без това отъждествяване, какво става?

    И защо кутригурите (които не се знае дали са котрагите на Теофан) известни толкова време и се заселват в империята на няколко пъти и са федерати официално. Не ги наричат никой българи.

    За това преди време писах, за някои скептици по този разказ. Писан  по времето на Крум. Създавайки ново началото на отдавна известните българи, но сега вече са отрязали главата на Никифор и трябва да имат история. 

    Никой не споменава Зенон от къде ги познава та да ги вика. И от къде идват. Щото после хроника след хроника пише, как българите са в Тракия и се натъкват на тях случайно и се бият дори. Т.е. войски.

    Дори Виталиян ги включва в бунта, текстът е така описан, че и българите се бунтуват. Мисля около 513-517г 3 бунта.

    ...

    Преди няколко дена загледах пасажа за битките на мизите. И някак без нито едно описание, нашите рецензенти се впускат в описания, как това не са мизи, а жители на Мизия. Понеже малко по-късно наричат българите така. Стана ми интересно, как набързо се задраскват текстове. Дори и за готите, 90% ги наричат скити. Нашите ги пишат готи.  И българите дълго са били скити или хуни, докато решат да ги напишат българи. Не случайно за пръв път става със Зенон, понеже няма на къде. Договарят се за взаимопомощ, няма как вече да не си научат имената.

     

    Ръката на победителя и историята на победения...

    f6Wn5Vp6ZHA.jpg

    • Харесва ми! 3
  6. On 19.02.2020 г. at 10:01, Atom said:

    Хаплогрупите нямат език и не говорят. Също така те нямат материална култура - не могат да правят грънци, бижута, къщи и т.н. Всичко това го правят хората, които са носители на тези групи, но не и самите групи. С други думи генетичните изследвания дават една информация, археологията друга, а лингвистиката трета. Това са три различни сфери на познанието. 

     

    "...Вред, нанесенный псевдонаучными открытиями за прошедшие годы, до сих пор имеет свои последствия. У археогенетиков волосы встают дыбом от того, сколько вокруг недопонимания относительно наследственности и как нагло эти недопонимания монетизируются. Есть целые фирмы, которые вешают лапшу на уши, будто могут установить, к каким «пранародам» принадлежали предки их клиентов. Того и гляди обнаружат у вас ген Наполеона. 

    Такие генетические тесты недешевы, за них отдают и четырехзначные суммы. К сожалению, зачастую они все равно не работают. Дело в том, что в подобных фирмах сравнивают митохондриальную ДНК и Y-хромосому клиента с ДНК человека из прошлого. Приманкой служит, например, ДНК кельтов. Если ДНК клиента совпадает с образцом ДНК из кельтского захоронения, на основе этого выстраивают прямую родословную. Но митохондриальная ДНК кельтов происходит из каменного, бронзового века, а к тому времени кельтской культуры еще не существовало". 

    В издательстве "Портал" выходит отличная книга о палеогенетике "Путешествие наших генов", написанная директором Института истории человечества при Институте Макса Планка в Йене Йоханнесом Краузе вместе с научным журналистом Томасом Траппе. ..."

     

    https://www.goodreads.com/book/show/44084557-die-reise-unserer-gene

     

    https://www.labirint.ru/books/735696/

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...