Отиди на
Форум "Наука"

Karan

Потребител
 • Брой отговори

  49
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

18 Ученик

Всичко за Karan

 1. Не. Грък е - Giorgio A. Tsoukalos
 2. (RUS) Найден ген, от которого зависит размер собак...
 3. Не вярвах на тезата, че ловът е причината за изчезването. Никога не бих предположил Ел Ниньо. Винаги съм си мислил, че е заради Дингото.
 4. Асирийски мастиф снимки от Националния музей в Техеран
 5. Prehistoric Japanese graves provide best evidence yet that dogs were our ancient hunting companions
 6. Откъде идват кучетата? Битката между биолози продължава, и нов сценарий се предлага на всеки няколко месеца, като нови данни се добавят към историята. Най-новата хипотеза (v. 6.1) подсказва радикалната идея, че кучетата не са били опитомени веднъж, а два пъти. Atlantic Magazine са направили тази страхотно анимация, която разказва за най-новата версия на историята.
 7. На коня все пак се дължът едни от най големите катаклизми в историята. Без конете надали великото преселение на народите би било толкова велико и надали на испанците щеше да им е толкова лесно срещу ацтеките. пп Да не забравяме и Чингис който без коня нямаше да завладе цяла Евразия от Корея до Венеция. Според едно друго генетично иследване всеки четвърти мъж на света носи неговите гени...
 8. Найстина глупави животни. Дават живота си за хората, пазят им стадата и къщите, помагат им в лова, спасяват ги от лавини, удавяне, търсят им децата и даже вече откриват тумори и другите им болести. Прости животни и това си е... виж котката тя умна, пет пари не дава за човека освен в минутката когато носи манджата ...
 9. Правени са стотици генетични иследвания през последната декада и всички са категорични, че кучето произхожда от вълка и всичко започва в Азия, а не в Африка. В момента има повече от 400 офицялно оделени породи и хиляди други миксове. Кучето е най разнобразния вид бозайник екстериорно, но всички имат оклоло 98% генетично сходство с вълка. И чихуахуата и санбернара например имат този общ прародител просто са от различни разклонения оформяни според нуждите и суетата на човека.
 10. North America has one wolf species left, the others are hybrids

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...