Отиди на
Форум "Наука"

Karan

Потребител
 • Брой отговори

  57
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

30 Ученик

Всичко за Karan

Последни посетители

870 прегледа на профила
 1. Oldest human skull outside Africa identified as 210,000 years old Обнимашки неандертальца и сапиенса в Греции. Сенсация или кривая реконструкция?
 2. Някой ако още не се е "светнал" - мистерията е разкрита ЗАГАДКАТА С ЕЗИКA НА СТАРИТЕ БЪЛГАРИ
 3. Modern human origins: multiregional evolution of autosomes and East Asia origin of Y and mtDNA
 4. Научная деятельность / Экспедиции / 2018 / Болгарский отряд
 5. Still snarling after 40,000 years, a giant Pleistocene wolf discovered in Yakutia
 6. Стари карти в Google Maps и Google Earth David Rumsey Map Collection
 7. Хан Аспарух без него - ни форума, ни темата, ни буквичките които щрапаме по калвиатурите... След него слагам баща му, за това, че той започва всичко - "Българския Адам" :), а бронзовия медал за майтап давам на Тим Бърнърс-Лий
 8. Учените пресъздадоха как е изглеждало куче, живяло преди 4500 години в Оркнейските острови (архипелаг, недалеч от Шотландия). Черепът на кучето е намерен през 1901 г. сред множество кости на хора и животни в голяма каменна гробница, построена от неолитни животни. Радиовъглеродният анализ показва, че останките от кучета са погребани 500 години след изграждането на гробницата. Това предполага, че погребването на кучета е най-вероятно ритуално. Може би за древните жители на острова кучето беше нещо като тотемно животно. В гробницата са намерени общо 24 черепа на кучета. Учените са направили на череп, съхраняван в Националния музей на Шотландия, компютърна томография и са построили 3D-модел, според който медицинският експерт Ейми Торнтън е извършил реконструкцията. Според експерта тя първо прилага криминалистични методи за реконструкция до черепа на куче. Оказа се, че е много трудно, защото данни за дебелината на меките тъкани на кучета, събрани по-малко, отколкото за човешки глави. Първо, реконструкцията е направена от пластилин, според традиционния метод, след което от него е направено силиконово копие, покрито с вълкообразна вълна - по препоръка на експерти.н Кучето е с размерите на съвременна коли, и в някои отношения приличаше на сивия вълк. Forensic reconstruction reveals face of man’s ancient four-legged friend
 9. Не. Грък е - Giorgio A. Tsoukalos
 10. (RUS) Найден ген, от которого зависит размер собак...
 11. Не вярвах на тезата, че ловът е причината за изчезването. Никога не бих предположил Ел Ниньо. Винаги съм си мислил, че е заради Дингото.
 12. Асирийски мастиф снимки от Националния музей в Техеран

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...