Отиди на
Форум "Наука"

Стоян Славов

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Стоян Славов

  • Рожден ден 26.10.1988

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Стара Загора
  • Интереси
    футбол, право, наука, животни

Стоян Славов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Мерси за информацията. Това съм го чувал и преди от баба ми. Интересно ми беше дали имат отрова, ама и да имат, явно е слаба за човека.
  2. Добре. Приемаме, че не е от тия отровните (кръстоносец, черен домашен (май така се наричаше онзи с торбичката), черна вдовица, тарантула). В такъв случай, ако реша да го хвана в кибритена кутийка и ми забоде челюстите си, може ли да ми причини нещо ? Обрив, шок, температура, гадене, повръщане или нямат отрова тия домашни, скачащи и градински паяци ?
  3. :D Бъзикаш ме ти, ама съм гнуслив от паяци и хлебарки и хлебарките ги трепя с огромна ярост, а на паяците им прощавам заради онова суеверие, че носят нещастие като ги убиеш...
  4. Мерси, но не прилича на Inermis - на Inermis-a главата му е с по-различна форма, челюстите му са по-дълги, окраската по главата и тялото са в различно разположение и пипалата са двуцветни. А при нашата тоалетно-тръбна гадина са такива бежови-пясъчно жълти...С Domestic-a също не виждам прилика. Прегледах на 2-на 3 галерията и не видях някакво подобие. Това, което си мисля сега, е дали не е някакъв български представител на семейството Tegenaria, видоизменен леко в окраската ? Другата възможност е да от ония скачащите паяци, защото близо до терасата ни (живеем на 3 етаж) има голям орех. Може би 50 санта е отстоянието му от терасата.
  5. Една гадинка ми седи до тоалетната чиния от 3 дена и като ме види, се скрива зад тръбите, в тъмната част на кенефа. Снощи обаче реши да ми дефилира и скача и успях да я снимам. Качеството е лошо, защото нямам светкавица, а беше 2 през нощта, макар камерата на телефона да е 5 мегапиксела. Оприличавам го на скачащ двулентов паяк, но ми мяза малко и на градински, европейски домашен или паяк-вълк, защото разгледах много картинки през Гугъла и нито един не прилича на този. Жълтеникаво-бежов е, с 2 черни ленти и леко космат.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...